Američki lanac za ljubitelje kave
Američki lanac za ljubitelje kave / Prvi Strabucks u Srbiji bit će otvoren tijekom 2018. u Beogradu
Ponedjeljak
04.06.2018
Poljski operator restorana AmRest planira razviti mrežu Starbucks kafeterija u Srbiji.
 

Kao ekskluzivni nositelj licence američkog branda Starbucks za tržišta Centralne Europe, poljski AmRest najavljuje da će prvu Strabucks kafeteriju otvoriti tijekom 2018. u Beogradu. 

Veoma nam je drago što kroz otvaranje prvog lokala u Beogradu gostima u Srbiji možemo ponuditi jedinstveno Starbucks iskustvo. Ova zemlja ima bogatu kulturu kave te se unaprijed radujemo što postajemo njen dio i što ćemo posjetiteljima pružiti mjesto gdje će moći uživati u kvalitetnoj kavi – kaže Adam Mularuk, predsjednik za Starbucks u tvrtki AmRest.

Brand Starbucks dio je portfelja tvrtke AmRest od 2008. godine, kada je prvi lokal otvoren u Pragu. Poljski operator danas vodi više od 300 Starbucks kafeterija u sedam zemalja – Poljskoj, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj. – AmRest je dobro pozicioniran da uloži svoju stručnost i iskustvo u otvaranje prvog ovakvog lokala u Srbiji – navodi se u priopćenju tvrtke. 

U Srbiji, AmRest će samostalno širiti mrežu Starbucks kafeterija. U Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj, AmRest upravlja Strabucks kafeterijama kroz joint-venture s tvrtkom Starbucks Coffee International. Godine 2015. AmRest je preuzeo razvoj Starbucksa u Rumunjskoj i Bugarskoj, i to od dotadašnjeg primatelja franšize za ovaj brand – grčke tvrtke Marinopoulos. Prvi Starbucks u Slovačkoj otvorio je 2016, a sada upravlja s četiri kafeterije u Bratislavi, glavnom gradu ove zemlje. Također, tijekom 2016. AmRest je od tvrtke Starbucks Coffee preuzeo sve kafeterije te nastavio razvoj na tržištu Njemačke.

AmRest Holdings SE najveći je operator restorana u Centralnoj Europi. Osim licence za razvoj branda Starbucks, AmRest je i primatelj master franšize brandova KFC, Pizza Hut i Burger King, vlasnik ekskluzivnog branda La Tagliatella te dva kineska koncepta Blue Frog i KABB. Ova tvrtka danas kontrolira više od 1.600 partnerskih restorana brze prehrane te neformalnih restorana (s uslugom konobara) u 16 zemalja: Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Portugalu, Austriji, Sloveniji i Kini.