Razmjena iskustva na „šalici kave“

Business Cafe
Business Cafe / Beč, Austrija
Utorak
05.06.2018
Business Café, koncept temeljen na ideji da se mali poduzetnici okupljaju i razmjenjuju iskustva na organiziranim događajima, započeo je nedavno poslovanje i u Austriji.
 

Koncept Business Café-a razvila je Kristina Ercegović, a zamišljen je tako da se mali poduzetnici okupljaju na unaprijed organiziranom događaju ne bi li razmijenili iskustva i sklopili nove poslove. Ideja je oživjela prije sedam godina, a Kristina je željela podijeliti znanje s drugima kroz partnerski model poslovanja. Danas, već ima partnere u zemljama regije, a nedavno je Business Café započeo poslovanje i u Beču u Austriji. Na jesen, prema riječima Ercegović, očekuje se početak rada partnera u Berlinu u Njemačkoj.

Usmjerili smo se više na zapadne zemlje, no željeli bismo pronaći i partnera za Srbiju, prije svega, za Beograd. U tijeku su pregovori za još jedno tržište, no o tome kad budemo sigurni da ćemo potpisati ugovor – kaže Kristina Ercegovic i dodaje da do partnera na inozemnim tržištima dolaze spontano ili po preporuci.

Međutim, pravog partnera, prema njezinim riječima, nije lako pronaći. – Nerazumijevanje načela poslovanja po franšiznom modelu najveći je izazov, kao i nedovoljno razumijevanje biznisa i poslovanja uopće – kaže Ercegović.

Business Café se do sada održao u 25 gradova u sedam zemalja, a organizirano je 200 događaja s više od 15.000 posjetitelja.