Na liniji franšiznog razvoja

CCC
CCC / Ukrajina je jedno od rijetkih tržišta na kojima se poljski brand razvija kroz franšizu
Četvrtak
14.06.2018
CCC, poljski lanac prodavaonica obuće, pokreće novu fazu poslovanja u Ukrajini. Za razvoj maloprodajne mreže od sada će biti zadužene dvije tvrtke.
 

U Ukrajini je do sada razvojem upravljala tvrtka CCC Ukraine LLC iz Ljvova, koja je otvorila devet CCC trgovina na ovom tržištu – najnoviju, s modernim načinom uređenja i izlaganja, krajem svibnja u Kijevu, koja je postala i najveći maloprodajni objekt poljskog branda u Ukrajini. Kako je, međutim, početkom travnja najavljeno, a sredinom svibnja i potvrđeno, u Ukrajini će maloprodaju od ove godine razvijati i tvrtka Adler International, operater lanca CCC franšiznih trgovina.

Prema službenom priopćenju, Adler International prodao je 41 CCC trgovinu u Poljskoj, i to matičnoj tvrtki CCC S.A. Capital Group. Dio novca iz ove transakcije, vrijedne 16 milijuna eura (68,5 milijuna zlota), Adler International će, naime, iskoristiti za ubrzanje razvoja franšizne mreže u Ukrajini, ističe se u priopćenju. Prema planovima, do 2012. godine bit će otvoreno 50 novih CCC trgovina.

S druge strane, tvrtka CCC Ukraine LLC najavila je da će do kraja 2018. otvoriti do 15 novih CCC trgovina na ukrajinskom tržištu.

CCC, poljski proizvođač i lanac prodavaonica obuće, trenutno posluje u 19 zemalja. Uglavnom je prisutan izravno, a franšiza se razvija u Estoniji, Litvi, Latviji, Rumunjskoj i Ukrajini. Samo u Poljskoj ima mrežu od 450 trgovina. Od zemalja ove regije, vlastite prodavaonice obuće CCC ima u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Tijekom 2018, tvrtka je ušla u pregovore za razvoj franšizne mreže u Gruziji i Kazahstanu, a 2019. prve CCC trgovine bi trebale biti otvorene i na Bliskom istoku. Osim klasične maloprodaje, CCC također razvija online prodaju.