Brza hrana se brzo širi

Prvi restoran počeo je s radom u travnju ove godine, a za pola godine otvoreno je ukupno šest prodajnih mjesta (franšiza) u Rumunjskoj.
Ulazna franšizna naknada za ovaj sustav u Rumunjskoj košta od 7.500 do 10.000 eura. Visina investicije je između 100.000 i 220.000 EUR, ovisno o odabranom plana. Također, franšizoprimac plaća tekuću naknadu kao postotak svog ostvarenog prometa (8 posto, plaća se tjedno) kao i 4,5 posto od prometa kao naknada za marketing, namijenjenih fondu za oglašavanje.
Restoran je obično veličine od 35 do 60 kvadrata, s uslužnim šalterom dugačkim minimum pet metara. Subway je prepoznatljiv po sendvičima i salatama.
U svijetu trenutno postoji 37.005 restorana Sabway u 99 zemalja. U regiji, pored Rumunjske, kompanija već posluje u Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Turskoj. Tvrtka je osnovana 1965. u američkoj državi Connecticut i trenutno je najveći lanac brze hrane na svijetu. Prije dvije godine časopis Poduzetnik proglasio je Subway najboljom franšizom na svijetu. To je bio 17. put za 22 godine, koliko taj magazin objavljuje listu Top 500 franšiza, da taj američki lanac brze hrane bude rangiran na prvom mjestu.
pročitajte članke

Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
„Znanstvena kuhinjica“ nastavlja širenje na regionalnom tržištu, s posebnim naglaskom na Hrvatsku.
Željela se posvetiti edukaciji djece i pri tom graditi vlastiti poduzetnički put. Ines Slunjski napustila je posao u državnom sustavu, uzela franšizu i donijela u Varaždin dva edukativna programa – Malac Genijalac i Edukido.
Ivica Lacić iz Zadra postao je primatelj franšize Sushi by A's u lipnju 2020. Što je potrebno za uspjeh, a što mu je donijelo sigurnost u poslovanju?
Kako se poslovanje širilo, gdje vide prostora za razvoj te tko može biti idealni primatelj franšize, otkriva Sarah Vuković, master franšizer koncepta "Malac Genijalac" za tržište Hrvatske
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?