Sendviči na glasu / S više od 45.000 restorana diljem svijeta, Subway je najveći lanac restorana na svijetu
Utorak
30.10.2018
Iako je riječ o neformalnom prazniku, Subway svake godine na prikladan način obilježava Dan sendviča. Tako će ove godine biti i u Subwayu u Hrvatskoj.
 

Treći studeni je svuda u svijetu poznat kao Dan sendviča (Sandwich Day), dan kada se odaje priznanje hrani koja je u kratkom vremenu promijenila svijet, kao i načine priprema i konzumacije hrane – sendviču. Nije, stoga, neobično što se obilježavanju ove obljetnice svake godine pridružuje i Subway.

Veliko nam je zadovoljstvo sudjelovati u globalnom obilježavanju Sandwich Daya, koji je neformalni praznik svih ljubitelja sendviča diljem svijeta. S više od 45.000 restorana diljem svijeta, Subway je najveći lanac restorana na svijetu i ujedno najbolje mjesto za obilježavanje ovakve obljetnice – kaže Vladimir Hanula, Subway development agent za Hrvatsku i prvi franšizni partner Subwaya u Hrvatskoj.

Tako će, trećeg studenog, tijekom cijelog dana, u restoranu Subway u Arena Centru u Zagrebu, posjetitelji za jedan kupljeni sendvič, drugi dobiti besplatno.

Inače, koncept sendviča potječe iz 18. stoljeća kad je prvi put zabilježeno da je stavljen komad mesa između dvije kriške kruha – učinio je to John Montagu, IV. grof od Sandwicha. Zbog toga što je bio okorjeli kockar, Montagu jedne večeri nije želio napustiti kartašku igru, pa je naručio je da mu donesu komad mesa između dvije kriške kruha, kako ne bi morao koristiti nož i vilicu i uprljati karte masnim rukama. Ovaj sebični Montaguov potez jedan je od značajnijih doprinosa svjetskoj gastronomiji i načinu prehrane uopće. – Iako pojam sendviča vežemo uz novije doba, zanimljiv je povijesni kontekst nastanka sendviča, koji seže čak u 18. stoljeće. Zanimljivo bi bilo vidjeti ljude iz 18. stoljeća kako se okrepljuju Subway sendvičima – dodaje u šali Hanula.

Prema nedavno objavljenoj statistici iz Subwaya, u Hrvatskoj je u proteklih godinu i pol dana najpopularniji sendvič bio Chicken Teriyaki, koji je bio svaki četvrti prodani sendvič, s udjelom od 26 posto svih prodanih sendviča – gotovo dvostruko više no na drugim europskim tržištima. – Nas je u Hrvatskoj upravo iznenadio trend koji je premašio uobičajene obrasce potrošnje i navika kupaca, jer nam se od samog početka rada neusporedivo više počeo prodavati premium segment sendviča, značajno više no što je to slučaj na drugim europskim tržištima. Više se prodavao i sendvič Steak, ali i BBQ Ribs, Chicken Fajita te Tuna – objasnio je nedavno za naš portal Vladimir Hanula. 

Prema planovima razvoja za Hrvatsku, u narednim bi godinama Dan sendviča mogli obilježavati i neki novi primatelji Subway franšize.  Aktivno tražimo nove partnere  ljude koji bi kupili Subway franšizu i otvorili restoran u nekom od većih gradova Hrvatske potvrđuje Hanula. – Kad je riječ o profilu „idealnog“ kandidata, možemo samo reći da su svi dobrodošli – poduzetnici, obiteljska poduzeća, mala i srednja poduzeća, sportaši, poznate ličnosti..! Treba istaknuti da Subway nije poput nekih drugih velikih svjetskih lanaca koji traže partnere isključivo među velikim, iskusnim tvrtkama. Naprotiv. Svatko može postati dijelom Subwaya – podsjeća Hanula.


Više od prosjeka / Od samog početka rada, u Subwayu se u Hrvatskoj, u poređenju s drugim europskim tržištima, neusporedivo više prodavao premium segment sendviča

Popularno na forumu

McDonald’s u brojkama

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE KOMPANIJE DA LI JE POTREBNO HITNI KREDIT AKO JE DA DAVID WILSON Kreditna kompanija NAJBOLJE MJESTO DA SVOJU KREDITU DOBIJEM KADA JE BILO...

1 komentara
zadnji 12.02.2020
Jeste li za vending biznis?

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE KOMPANIJE DA LI JE POTREBNO HITNI KREDIT AKO JE DA DAVID WILSON Kreditna kompanija NAJBOLJE MJESTO DA SVOJU KREDITU DOBIJEM KADA JE BILO...

1 komentara
zadnji 12.02.2020
Rast Taco Bella u Rumunjskoj

SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU. Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i...

1 komentara
zadnji 24.01.2020
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Belgijska poslastica u Beogradu

Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013