Novi primatelj s novim ciljem

Burger King je stigao u Hrvatsku 2014. kada je prvi restoran otvoren na odmorištu Draganić-jug na autocesti A1, da bi, godinu dana kasnije, otvorena i poslovnica u zagrebačkom Arena Centru. Nositelj franšize za ove restorane je švicarska tvrtka Marché.
Na tržištu Hrvatske, međutim, 2017. pojavljuje se i novi nositelj razvojne franšize ovog američkog fast-food branda – tvrtka „Kraljevi Restorani“. Kako je u to vrijeme priopćeno iz tvrtke, ovim je „započeto novo poglavlje“ u razvoju lanca u Hrvatskoj te službeno najavljeno da će sve buduće Burger King restorane otvarati „Kraljevi Restorani“. Tvrtka je u vlasništvu australskog poduzetnika hrvatskog podrijetla Marka Ivaničića, koji se dugo godina bavi ugostiteljstvom u Australiji.
„Kraljevi Restorani“ su do sada otvorili tri Burger Kinga – prvi u Splitu (Mall of Split) u studenom 2017, a zatim, u studenom 2018. u Zagrebu (City Centre one Zagreb), da bi početkom 2019. godine otvorili još jedan u Splitu (City Centre one Split).
Kako je svojedobno najavljeno, „Kraljevi Restorani“ planiraju „veliku ekspanziju“ te će u narednim godinama otvoriti i do 15 restorana, u više gradova Hrvatske. Inače, Burger King je 2013. usvojio strategiju tzv. „potpunog franšizinga“, tako da je sve vlastite restorane prodao primateljima franšize. Lanac se i danas nastavlja isključivo širiti davanjem franšize. Trenutačno, Burger King ima više od 15.000 restorana u više od 100 zemalja.
pročitajte članke

Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Bez licenciranja nema franšizinga. No, iako su vrlo slični, ova se dva modela poslovne suradnje u nekoliko detalja značajno razlikuju.
Iako franšizni div u posljednjih godinu dana prolazi kroz jedan od najtežih razdoblja u svojoj povijesti, brojke koje opisuju McDonald’s i dalje su fascinantne.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?