Prioritetne lokacije za otvaranje restorana biće Beograd i Novi Sad, kao i najvažnije prometnice, a kada je riječ o formatu restorana, najzastupljeniji će biti Mc Drive odnosno restorani u kojima potrošači mogu biti usluženi u automobilu, kaže Dragoš Pavićević za SeeNews.
Utorak
15.01.2013
Nicefood restorani, primatelj Mc Donald’s franšize u Srbiji i Republici Srpskoj, planira dostići broj od 30 restorana u sljedećih pet godina.
 

U intervjuu za SeeNews, Dragoš Pavićević, vlasnik Nicefood restorani, kaže da je cilj tvrtke do 2017. proširiti mrežu na 30 restorana u Srbiji, odnosno da se šire tempom od dva do tri restorana godišnje. Dragoš Pavićević kaže i da je Mc Donald’s u Srbiji apsolutni lider na tržištu hrane sa brzom uslugom i to „praktično bez konkurencije“ jer su KFC sa 4 restorana i Pizza Hut sa 2 „još uvijek daleko iza“. Doduše, on ističe i „jako tržište odnosno konkurenciju, kada je riječ o tradicionalnim ne-brendiranim domaćim restoranima i kioscima hrane sa brzom uslugom“.

- Na žalost loša ekonomska situacija u Srbiji i regionu, evidentno otežava dolazak novih brendova i širenje već prisutnih – kaže Pavićević.

Pavićević najavljuje da će prioritetne lokacije za otvaranje restorana biti prije svega Beograd i Novi Sad, kao i najvažnije saobraćajnice. Kada je reč o formatu restorana, najzastupljeniji će biti Mc Drive odnosno restorani u kojima potrošači mogu biti usluženi u automobilu, ali će se nastaviti i sa otvaranjem restorana u prometnim ulicama.

Govoreći o kave segmentu, Pavićević ističe da je Srbija tržište sa jakom tradicijom u ispijanju kafe „gdje se kava može popiti na skoro svakom ćošku“ te da je, stoga, dosta teško probiti se na takvom tržištu. No, on dodaje da McCafe dobro prolazi kod potrošača tako da planiraju povećati i broj kafea.

Što se Republike Srpske tiče, kompanija, po riječima Pavićevića, planira u narednih pet godina otvoriti tri restorana.

Nicefood restorani d.o.o. su primatelj Mc Donald’s franšize od 2008. godine. Trenutačno u Srbiji imaju 17 restorana i jedan u Banja Luci.