Novi članovi dobrodošli u Husse obitelj

Husse
Husse / Osim u Sloveniji, franšiznu mrežu Husse razvija i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini
Nedjelja
05.05.2019
Husse, švedski proizvođač i distributer hrane za pse i mačke, pet godina posluje u Sloveniji, gdje prodajnu mrežu razvijaju franšizeri i distributeri.
 

Nakon što je tvrtka Dašis dvije godine bila primatelj pojedinačne franšize branda Husse za Gorenjsku oblast u Sloveniji, vlasnici su odlučili preuzeti master franšizu – pravo da razvijaju mrežu na čitavom teritoriju Slovenije. – Volimo životinje. Prvo smo željeli vidjeti kako sustav funkcionira te smo uzeli franšizu za Gorenjsku oblast. Nakon dvije godine rada, uvjerili smo se da je hrana za pse i druge kućne ljubimce koju prodajemo iznimno kvalitetna, a zatim i da je franšizni sustav Husse jako dobro osmišljen. Posebno smo bili zadovoljni potporom matične tvtke te nam nije bilo teško od pojedinačnog primatelje postati primatelji master franšize – kaže Tomaž Čepon iz firme Dašis.

U Sloveniji, prema njegovim riječima, registrirano je oko četiri milijuna pasa. – Procjenjujemo da je osam posto, odnosno 20.000 vlasnika pasa spremno kupiti kvalitetnu hranu za svog kućnog ljubimca i da malo više izdvoje iz svog novčanika – kaže on.

Firma Dašis pokriva samo jednu regiju, a imaju i šest pojedinačnih primatelja franšize i tri distributera. Inače, Slovenija je, kako objašnjava, podijeljena na 11 regija. – Radujemo se novim suradnicima, jer vjerujemo da bi idealna pokrivenost zemlje bila kada bismo imali još četiri franšizera i od osam do 12 distributera – kaže on.

Budući da Slovenija ima nisku stopu nezaposlenosti, za njih su dobri primatelji franšize ljubitelji životinja koji imaju i drugi posao, a franšiza Husse bi im poslužila kao izvor dodatnih prihoda. Dobrodošli su, međutim, i oni koji bi ovaj biznis razvijali kao osnovni.

Zadovoljni su dosadašnjim rezultatima, a poslovanje je u skladu s očekivanjima. – Prema dosadašnjem iskustvu, mi, kao primatelji master franšize, moramo mnogo ulagati u marketing, moramo biti prisutni na različitim događajima te pružati kvalitetnu potporu primateljima pojedinačnih franšiza i distributerima – smatraTomaž Čepon.

Husse je danas najveći franšizni sustav u svojoj branši i jedna od najuspješnijih europskih franšiza. Ova švedska tvrtka, osnovana 1987, poznata je po visokokvalitnoj hrani za pse, mačke i konje. Od ostalih proizvođača hrane izdvojili su se po dodatnoj usluzi – besplatnoj dostavi hrane na kućnu adresu. 
Franšiznu mrežu Husse razvija i u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj i, samim tim, jedna je od rijetkih franšiza koja je prisutna u svim zemljama ove regije.