Popularne destinacije / Porast broja noćenja bilježi se i u Ličko-senjskoj županiji, posebice u gradovima Senju i Novalji te u Nacionalnom parku Plitvička jezera
Ponedjeljak
27.05.2019
Direct Booker, agencija za iznajmljivanje privatnog smještaja koja povezuje rentijere i turiste, potpisala je ugovor o franšizi za Ličko-senjsku županiju, koja postaje sve popularnija turistička destinacija.
 

Nevenka Cvitanović nova je franšizerka Direct Bookera na teritoriju Hrvatske, a ovu je franšizu uzela iako je, kako kaže, turizam potpuno novo područje za nju. – Odlučili smo se za Direct Booker jer je to najbrže rastuća agencija u zemlji, s 10 godina iskustva u poslovanju, koja se odlično uklapa u moderne trendove bookinga. Sam franšizing susrećemo u brojnim svjetski poznatim i uspješnim brendovima, pa je, kao takav, dokazano uspješan model poslovanja. Nama koncept u potpunosti odgovara – dobivamo samostalnost u poslovanju uz potporu znanja, iskustva i snage brenda – objašnjava ona.

Danijela Kraljević, franšizni menadžer u tvrtki Direct Booker, kaže da se u Hrvatskoj razvoj turizma obično vezuje za Jadransku obalu, međutim, ističe i da broj noćenja raste u drugim dijelovima zemlje. – Porast broja noćenja bilježi se i u Ličko-senjskoj županiji, posebice u gradovima Senju i Novalji te u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Potencijal tog kraja prepoznala je i naša nova partnerka Nevenka Cvitanović, koja je uz podršku svoje obitelji pristala na novi izazov. Usmjerila se na turizam i privatnim iznajmlivačima, kojih je na tom području sve više, nudi agencijske usluge te pomaže malim iznajmljivačima u plasiranju i prodaji svojih jedinica po modelima i najboljoj praksi Direct Bookera – ističe Danijela Kraljević.

Direct Booker nastao je u Dubrovniku, kao agencija koja ima za cilj povezati iznajmljivače smještaja i putnike tako da obje strane ostvare određene benefite. S jedne strane, privatnim se iznajmljivačima smještaja olakšava poslovanje jer kompletno bookiranje smještajnih jedinica obavlja Direct Booker i to čini preko svih većih svjetskih platformi namijenjenih oglašavanju privatnog smještaja. Na taj se način omogućuje veća popunjenost po najboljim cijenama, jer Direct Booker ima svakodnevni uvid u prosječnu cijenu smještaja na određenoj lokaciji. Osim toga, ideja Direct Bookera je i da se s privatnim iznajmljivačima „uvežu“ i drugi pružatelji usluga – ugostiteljski objekti, prijevoz, animacije – te da svi zajedno gostu pruže jedinstveno iskustvo i kompletnu uslugu, uz određene povoljnosti. 

Direct Booker za sada posluje u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji te Sloveniji, kada je riječ o zemljama regije, a franšiza je pokrenuta i u dalekom Peruu. Svoju mrežu poslovnica uglavnom razvija kroz franšizni model poslovanja.


Nevenka Cvitanović / Franšizerka Direct Bookera, zadužena za područje Ličko-senjske županije

Popularno na forumu