Restoran za radilice
McDonald's u Švedskoj otišao je korak dalje u odnosu na druge restorane brze prehrane i povukao, prema mnogim komentarima, odličan marketinški potez – otvorio je, ni manje ni više, nego restoran za pčele McHive. Kao što samo ime sugerira, unutrašnjost ovog, najmanjeg restorana jeste pčelinjak, dok izvana u cijelosti podsjeća na McDonald'sove restorane, s dijelom za sjedenje, naručivanjem iz automobila, brandiranim prozorima, prepoznatljivom drvenom fasadom...
Pčele nisu slučajno odabrane, jer su ovi insekti, zbog sve veće upotrebe pesticida u poljoprivredi, ugroženi u mnogim dijelovima svijeta. Nedavno, kao i svakog 20. svibnja, obilježen je i Svjetski dan pčela. Pčele su iznimno važni insekti zbog oprašivanja, a tvrtka McDonald's na zanimljiv je način „pružila ruku“. Kao što je najavljeno, slične „kućice“ bit će instalirane i na drugim lokacijama u Švedskoj.
McHive je osmislila marketinška tvrtka NordDDB, u kojoj su istaknuli da neki restorani u ovom lancu brze prehrane u Švedskoj već imaju košnice na svojim krovovima. – Inicijativa je rođena na lokalu, ali ona sada raste. Sve više primatelja McDonald's franšize u Švedskoj pridružuje se ovoj inicijativi i, umjesto trave, oko restorana sade cvijeće i biljke koje su važne za dobrobit divljih pčela – kažu u tvrtki.
Christoffer Ronnblad, direktor marketinga u McDonald'su u Švedskoj, rekao je da u svojoj mreži imaju mnogo istinski predanih primatelja franšize koji doprinose održivom radu McDonald'sa te da je dobro što mogu iskoristiti veličinu franšizne mreže kako bi promovirali ideju košnica na krovovima restorana.
Ostaje da se vidi hoće li i neki drugi primatelji franšize u svijetu krenuti sličnim putem ili, pak, stvoriti nešto kreativnije.
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Portal FranchiseDirect.com predstavlja popis 100 najuspješnijih franšiza u svijetu. Prva tri mjesta, kao i prošle godine, zauzeli su isti brandovi.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Trgovina odjeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspjeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj trgovini, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merchandising - vještina izlaganja i pozicioniranja robe.
Željela se posvetiti edukaciji djece i pri tom graditi vlastiti poduzetnički put. Ines Slunjski napustila je posao u državnom sustavu, uzela franšizu i donijela u Varaždin dva edukativna programa – Malac Genijalac i Edukido.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?