Krumpirići u Istanbulu

Denis Polić, suvlasnik tvrtke Surf'N'Fries, kaže da je rano za stjecanje kompletne slike o poslovanju u Turskoj, ali da su zadovoljni prvim koracima. - Svaki početak je težak, ali broj gostiju iz dana u dan raste. Ljudi koji su probali naš proizvod se vraćaju, a konstantno pristižu i novi potrošači - kaže Polić.
Polić dodaje da su lokal otvorili u nezgodno vrijeme oko blagdana, ali da s nestrpljenjem očekuju "proljetni bum".
U partnerskom odnosu s lokalnim turskim investitorom osnovali su joint venture tvrtku SnF Gida i tako dobili priliku zakoračiti sigurnim korakom na tursko tržište.
Lokal od tridesetak kvadrata otvoren je u srcu istambulskog kraja Dešihtaš. Nalazi se u pješačkoj zoni, i zbog dobre pozicije, s pultom okrenutom ka ulici, mogu očekivati veliki promet. - U ovoj godini imamo u planu otvoriti tri do pet vlastitih objekata u Istambulu. U tom gradu bismo nastavili širiti mrežu samostalno, dok bismo eventualno davanje franšize ostavili za druge gradove. Čekamo da nam tržište da signal u tom pogledu. Dobro je da već ima zainteresiranih za uzimanje franšize, ali ne želimo da žurimo - kaže Polić.
Po svemu sudeći, Turci vole brzu hranu. Lider na tržištu je svjetski lanac brze hrane Burger King, slijedi Mc Donald 's koji čak ima razvijenu i kućnu dostavu. Konkurencija je, kako ističe Polić, pojačana i poznatim domaćim brandovima. Ipak, usudili su se uhvatiti u koštac sa svim mogućim nedaćama, jer vjeruju da postoji prostora za nove "igrače". - Naš proizvod je inovativan, pakiranje je jedinstveno i vjerujemo u uspjeh - kaže Polić.
Za sada, proizvod nisu prilagođavali lokalnom tržištu, ali razmišljaju u skorijoj budućnosti razviti nove okuse svojih umaka koji bi zapravo bili po ukusu turskih potrošača.
U narednih pet godina planiraju otvoriti 50 lokala. - Znamo da prve godine poslovanja otvaranje novih lokala ide sporije. Vremenom ćemo bolje upoznati tržište i ekspanzija će biti brža, a pri tom, uvijek postoji mogućnost franšiznog širenja mreže - objašnjava Polić.
pročitajte članke

Nagrada „Franšiza godine“ za 2021. pripala je franšiznom sustavu Surf'n'Fies, dok je Carwiz rent a car najbolja hrvatska izvozna franšiza.
Lanac Surf'n'Fries, poznat po pomfritu, neobičnim umacima i originalnoj ambalaži, ulazi na jedno od najzahtjevnijih tržišta – američko. Kako su tekle pripreme i kakve su realne mogućnosti za razvoj, otkriva Andrija Čolak
Lanac restorana Surf’n’Fries, poznat po pomfritu, neobičnim umacima te origanalnoj ambalaži, stigao je u Srbiju. Prvi restoran ovog franšiznog lanca otvoren je u Beogradu.
Surf'n'Fries, brand iz Rijeke poznat po krumpirićima, otvorio je prvi franšizni objekt u Australiji.
Franšizni lanac pomfrit barova Surf’n’Fries proširio je svoje poslovanje na brojna svjetska odredišta, a uskoro stiže na još jedno tržište ove regije. Za inovacije, također, nema predaha.
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšiza je oblik suradnje između neovisnih poduzetnika. Franšizodavac nudi svoj "know-how" i brand, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primatelja franšize, koji tom naknadom stječu pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Portal FranchiseDirect.com predstavlja popis 100 najuspješnijih franšiza u svijetu. Prva tri mjesta, kao i prošle godine, zauzeli su isti brandovi.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
Fetućinima do slave
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?