Donuterie / Trenutačno, Donuterie ima 17 poslovnica na domaćem tržištu u Rumunjskoj, a koncept je prenijet i na inozemna tržišta putem franšize.
Ponedjeljak
24.05.2021
Franšizni sustav Donuterie zainteresiran je razviti mrežu svojih slastičarnica i na tržištu Hrvatske. Koliko treba uložiti u ovu franšizu?
 

Prva poslovnica Donuterie, slastičaranice poznate po širokoj ponudi klasičnih i mini-krafni, otvorena je 2014. godine u Târgu Mureşu, gradu na sjeveru Rumunjske. Vlasnik branda želio je stvoriti koncept koji će svojom ponudom podjednako oduševiti i zabaviti mušterije. Tome su, međutim, prethodili mjeseci i mjeseci testiranja – sve dok nisu došli do savršenog recepta za tijesto, a zatim i nadjeve te različite preljeve za krafne. Dizajn prodajnog mjesta, brand te slogani, dodatno su trebali privući kupce. 

Da se trud isplatio, potvrđuje i tempo širenja mreže. Trenutačno, Donuterie ima 17 poslovnica na domaćem tržištu u Rumunjskoj, a koncept je prenijet i na inozemna tržišta putem franšize. U Francuskoj posluje šest slastičarnica, u Belgiji četiri, a u Velikoj Britaniji jedna. Iz sjedišta tvrtke potvrđuju da je franšiza sada dostupna i za tržišta ove regije, prije svega Hrvatsku. U tijeku je potraga za partnerima koji bi bili zainteresirani za otvaranje prodajne jedinice na lokalnom tržištu.

Uz dokazanu stručnost i podršku po svim pitanjima poslavanja, primateljima se franšize nudi i pomoć pri odabiru lokacije za slastičarnicu te pomoć oko dizajna i uređenja prodajnog prostora. Primatelji će svakako dobiti i kompletan Operativni priručnik, koji se sastoji od priručnika za menadžera, priručnika za zaposlenike i priručnika o franšizi. Osim toga, davatelj će budućim franšizerima osigurati i softversko rješenje koje obuhvaća prodaju, proizvodnju, planiranje i analizu podataka. Uz sve to, partner može računati i na već uspostavljenu mrežu dobavljača.

Koliko košta franšiza?

Investicija u otvaranje i pokretanje Donuterie iznosi od 35 do 45 tisuća eura. Konačni iznos, ipak, ovisi o površini lokala te o tome postoji li dovoljno prostora za postavljanje stolova i sjedećih mjesta prema standardima franšize. Ovo ulaganje obuhvaća sve troškove povezane s opremanjem i početnim rashodima. Idealne lokacije za ovu vrstu koncepta jesu trgovinski centri te prometne pješačke zone i centar grada.

Kandidat za primatelja franšize ne mora imati iskustva iz područja gastronomije, ali se to svakako uzima kao prednost. Mnogo je važnije da bude poduzetan, da poznaje lokalno tržište i kupovne navike ljudi. Također, očekuje se da primatelj franšize bude 100% posvećen i uključen u svakodnevno poslovanje.


U potrazi za primateljima franšize / Franšiza je dostupna i za tržište Hrvatske, a u tijeku je potraga za partnerima koji bi bili zainteresirani otvoriti prodajnu jedinicu na lokalnom tržištu

Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Investirati u razvoj franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Zaradi na jeftinoj kavi

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Riblje delicije i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013