Kurirska franšiza osvaja regiju

Utorak
14.12.2021
Poznata kurirska služba Mail Boxes Etc. stiže i u Srbiju. Prva je poslovnica otvorena u Beogradu.
 

Mail Boxes Etc. zapravo je puno više od kuriske službe. Riječ je o sustavu koji malim, srednjim i velikim tvrtkama pruža širok spektar logističkih usluga: od transporta, pakiranja, otpreme, preko zaprimanja pošiljki i povrata, sve do iznajmljivanja poslovne adrese i poštanskih sandučića, printa, grafičkog dizajna i izrade kompletnih reklamnih materijala za klijente.

Tvrtka je osnovana 1980. godine u Sjedinjenim Državama. U Europu stiže 1993. godine kada Talijan Graziano Fiorelli kupuje master prava za tu zemlju. Mreža u Italiji uspješno se proširila, pa je Fiorelli postao i primatelj master franšize za Španjolsku, Njemačku i Austriju. Konačno, obitelj Fiorelli je preko svoje tvrtke MBE Worldwide 2009. godine kupila prava za proširenje MBE franšize u svim zemljama izvan Sjedinjenih Država i Kanade. Danas ovaj franšizni sustav djeluje na 2.800 lokacija diljem svijeta. U Hrvatsku, Mail Boxes stiže krajem 2017. godine, a prva poslovnica nedavno je otvorena i u Srbiji, u Beogradu.

Primatelj master franšize za tržište Srbije postao je Stefan Šurlan, iskusni poduzetnik koji već ima iskustva u industriji dostave hrane. – Oduvijek sam želio da domaćim kupcima uz vrhunsku dostavu hrane ponudim i jednu odličnu kurirsku uslugu – rekao je Šurlan, vlasnik franšize u Srbiji.

Budući da je riječ o master franšizi, tvrtka MBE u Srbiji trebala bi pronaći nove franšizne partnere i uspostaviti mrežu poslovnica širom zemlje. Prema najavama čelnih ljudi, tvrtka već traži pojedinačne primatelje franšize – mlade, poduzetne ljude, koji bi preuzimanjem MBE franšize dobili priliku pokrenuti vlastiti posao. Procjenjuje se da u Srbiji postoji potencijal za još 25 poslovnica.