Pizza Hut Poljska / U Poljskoj Pizza Hut ima više od 150 restorana
Srijeda
02.02.2022
Strategija tvrtke je usmjerenost na održivi rast, a cilj – generiranje profita, kaže direktor franšiznog razvoja Pizza Huta Kacper Szczepański
 

Kakva je bila 2021. za brend Pizza Hut?

Unatoč tome što prošla godina nije bila laka za branšu u cjelini, promet u našim franšiznim restoranima premašio je sva naša očekivanja, tako da smo jako zadovoljni postignutim. Trenutno imamo više od 150 restorana u Poljskoj, od kojih je sedam franšiznih.

Kakvi su planovi za ovu godinu?

Strategija tvrtke je usmjerenost na održivi rast, a cilj – generiranje profita. Planiramo otvaranje novih restorana, a svakom će prethoditi detaljna analiza prodajnog potencijala te proračun kratkoročne i dugoročne dobiti. Ovaj fokus na dugoročan i profitabilan razvoj karakterističan je za sve brendove kojima AmRest upravlja na europskim tržištima. U stalnom smo kontaktu i pregovaramo s investitorima iz cijele Poljske i – što nas jako veseli – s potencijalnim primateljima franšize. Zato možemo biti optimistični i u godinama koje dolaze.

Kako se postaje primatelj franšize Pizza Huta?

Tražimo posvećene ljude koji žele usvojiti naš know-how – što je ključni element za postizanje uspjeha. Pizza Hut u Poljskoj djeluje kroz dva formata restorana. Prvi je Dine In, veći restoran s uslugom konobara. Drugi je Fast Casual Delivery – restoran veličine od 80 do 150 m2, pogodan za ulične lokacije i trgovačke centre, s manje mjesta za sjedenje i dostavom. Ovaj drugi model, koji razvijamo već nekoliko godina, sada se nudi kao franšiza i vrlo je popularan – jer je univerzalan, omogućuje fleksibilnije kanale prodaje i dobro se nosi s uvjetima na tržištu.

Koje bi financijske kriterije trebali ispunjavati potencijalni primatelji franšize?

O tome ćemo posebno razgovarati sa svakim našim kandidatom za franšizu.

Što je uključeno u paket podrške primatelju franšize?

Franšizni paket uključuje kompletan know-how brenda Pizza Hut. Primatelji dobivaju pristup našim alatima za online prodaju koji promiču usluge take away-a i dostave, kao i najbolje sastojke po najboljim cijenama, zahvaljujući učinkovitoj distribucijskoj mreži i certificiranim dobavljačima. Također, dosta vremena posvećujemo pripremi tima koji će biti spreman za brzu optimizaciju poslovanja, kao i potpori koju partneru pružamo kroz standardizirane procese, teorijsku i praktičnu obuku – sve kako bi primatelj franšize mogao samostalno upravljati restoranom. Osim toga, nudimo kompletan set marketinških materijala za brzo i učinkovito povećanje prodaje.

Koji izazovi čekaju ugostiteljski sektor ove godine?

Gastronomiju i ugostiteljstvo prvenstveno čine ljudi, a ljudi koji rade u ovoj branši znaju se snaći u svim uvjetima. No, najveći izazov je kako ograničiti rotaciju zaposlenika, kako osigurati uvjete koji će ih spriječiti da požele promijeniti branšu u kojoj rade.

Izvor: Franchising.pl


Kacper Szczepański, direktor franšiznog razvoja, Pizza Hut Poljska / Tražimo posvećene ljude koji žele usvojiti naš know-how – što je ključni element za postizanje uspjeha.

Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Investirati u razvoj franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Zaradi na jeftinoj kavi

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Riblje delicije i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013