Piletina i franšiza u američkom stilu

Recept za uspjeh / Brza i kvalitetna usluga + specijaliteti od piletine s brojnim originalnim umacima
Četvrtak
01.09.2022
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
 

Slim Chickens pojavio se na američkom tržištu 2003. godine otvaranjem prvog restorana u Fayettevilleu (Arkansas). Kao što i sam naziv tvrtke govori, ponuda se temeljila isključivo na jelima od piletine (sendviči, pohani pileći prutići, pileća krilca, salate, wrapovi), koji se poslužuju s dvadesetak različitih umaka, napravljenih po „domaćoj“ recepturi.

Za razliku od drugih, puno poznatijih američkih brendova brze prehrane, Slim Chickens još uvijek nema tisuće restorana – tek nešto više od 100 – a trenutno je prisutan samo u 11 američkih država. No, od samog početka osnivači tvrtke smatrali su da priliku za razvoj brenda treba tražiti i na inozemnim tržištima. Danas Slim Chickens ima restorane u Kuvajtu i Velikoj Britaniji, a razvija se isključivo kroz franšizni model poslovanja.

Prema posljednjim najavama, ovaj američki lanac u sljedećih deset godina planira otvoriti više od 600 restorana diljem svijeta. S 350 jedinica koje su već u fazi razvoja i priprema pred otvorenje, može se reći da je tvrtka postavila prilično skroman cilj.

Evropa na radaru

Iako je Slim Chickens relativno mlad franšizni brend, za sada se uspješno natječe s tvrtkama poput KFC-a ili Popeyesa, kako na domaćem tržištu, tako i u Velikoj Britaniji. Brend se na britanskom tlu pojavio 2018. godine i unatoč pandemiji i općem gospodarskom usporavanju uspio otvoriti 20 restorana. Za ovaj uspjeh, kako ističu iz tvrtke, najzaslužniji je ipak primatelj franšize zadužen za područje Velike Britanije – tvrtka Boparan Restaurant Group (BRG).

Slim Chickens je po istom principu pokrenuo franšiznu kampanju i u ostalim europskim zemljama. Traži jake franšizne partnere koji bi bili spremni otvoriti više restorana te razvijati brend na lokalnom tržištu. Trenutno su fokusirani na tržišta Francuske, Španjolske, Njemačke, Poljske, Nizozemske, Italije i Češke.

Idealni partneri bile bi ili tvrtke koje već rade u području gastronomije i imaju iskustva s franšiznim načinom poslovanja ili pojedinci ili konzorciji investitora koji žele pokrenuti vlastiti posao s provjerenim brendom brze prehrane.


Dobro došli u London / Prvi restoran u Velikoj Britaniji Slim Chickens otvorio je 2018. Danas na ovom tržištu imaju 20 restorana.

Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Investirati u razvoj franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Zaradi na jeftinoj kavi

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Riblje delicije i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013