Egzotična kuhinja, unosan biznis

Na izborniku restorana Tairai nalazi se 120 specijaliteta. Na njemu su zajedno radili ukrajinski i tajlandski kuhari, tako da je dobro prilagođen ukusima domaćih potrošača, a nije izgubio na vlastitoj autentičnosti.
Petak
15.02.2013
Važno je da se egzotične kuhinje prilagode ukusima domaćih potrošača, kaže Aleksandar Rozenštok, ukrajinski ugostitelj i vlasnik koncepta Tairai.
 

Prvi restoran tajlandske kuhinje pod imenom Tairai Aleksandar Rozenštok je otvorio 2009. u Odesi. Nakon tri godine, vlasnik koncepta je odlučio proširiti poslovanje kroz franšizu, tako da su ubrzo otvorena i tri nova restorana. -- Tvrtka i dalje traži potencijalne partnere u gradovima s više od 500.000 stanovnika, jer je to jedan od preduvjeta za uspjeh koncepta -- kaže Rozenštok. -- Po tom pitanju, međutim, vodim se i onim što radi McDonald's -- gdje god da ovaj gigant uspostavi mrežu, mora biti dobro i za Tairai.

Glavna klijentela restorana Tairai su ljudi s prosječnim primanjima. --  Iako su sastojci koje koristimo za kuhanje prilično skupi, cijene u restoranima su skoro prilagođene svačijem džepu -- kaže Aleksandar Rozenštok. -- Želimo da dolazak u restoran postane uobičajena stvar za naše klijente, a ne nešto -- natprirodno. Zato gost našeg restorana može pristojno jesti i za ručak potrošiti svega 5-7 eura.

Na izborniku restorana Tairai se nalazi čak 120 specijaliteta: salate, juhe, razne vrste rezanaca, plodovi mora i jela od mesa, pripremljeni prema autentičnim receptima. Osim toga, i ljubitelji japanske kuhinje u restoranu mogu pronaći veliki izbor sushija, miso juha i rolnica. Vrhunac večeri je kad kuhar u specijalnom dubokom woku priprema hranu u otvorenoj kuhinji restorana, pred gostima, tako da proces pripremanja hrane prerasta u svojevrsni show.

Za pokretanje franšiznog restorana Tairai potrebno je od 30.000 do 40.000 eura (320 tisuća do 480 tisuća ukrajinskih hrivnji). Povrat investicije može se očekivati za 12 do 18 mjeseci.

-- Po mom mišljenju, na tržištu Ukrajine postoji prilično široka niša za restorane tajlandske kuhinje. Recimo, japanska kuhinja je vrlo popularna u našoj zemlji. Sushi -- odavno nije egzotična hrana za potrošače. Tajlandski restoran je, već mogu reći, relativno nov trend. Iako se u posljednje vrijeme snažno razvija. To je i zbog toga što veliki broj naših sunarodnjaka ide na odmore u azijske zemlje, pa i moda odlaska u restorane tajlanske kuhinje dobiva na zamahu -- smatra Rozenštok.

Da bi restoran tajlandske ili japanske kuhinje bio uspješan, nije potreban niti kakav tajni recept. -- Kvalitetna hrana, nasmijano i ljubazno osoblje, pristupačne cijene i čistoća, to je ključ uspjeha. Istina, postoje sitne nijanse. Važno je egzotičnu kuhinju prilagoditi ukusu ukrajinskih potrošača. To smo postigli združenim snagama -- izbornik su timski sastavljali naš kuhar sa Tajlanda i lokalni "gurmani" -- priča Rozenštok.

Oni koji se odluče za franšizu restorana Tairai prije svega dobijaju mogućnost postati uspješni ugostitelji s minimalnim ulaganjima, smatra Rozenštok. 

Izvor: Franchising.ua


Popularno na forumu

Novo ime u svijetu kave

Poštovani tražitelji kredita, Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je kao svjetska organizacija za ljudska...

1 komentara
zadnji 22.09.2023
Piletina i franšiza u američkom stilu

Poštovani tražitelji kredita, Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je kao svjetska organizacija za ljudska...

1 komentara
zadnji 22.09.2023
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Poštovani tražitelji kredita, Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je kao svjetska organizacija za ljudska...

2 komentara
zadnji 22.09.2023
Život posvećen fettuccinama

HVALA BOGU SAM KONAČNO DOBIO ZAJAM SA 3% KAMATE. ZOVEM SE DRAGANA LETIĆ, MAJKA SAM 3 DJECE, RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA U ZAREBU I IMAM 40 GODINA. MOJA PRIČA POČINJE...

2 komentara
zadnji 02.09.2023
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

HVALA BOGU SAM KONAČNO DOBIO ZAJAM SA 3% KAMATE. ZOVEM SE DRAGANA LETIĆ, MAJKA SAM 3 DJECE, RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA U ZAREBU I IMAM 40 GODINA. MOJA PRIČA POČINJE...

2 komentara
zadnji 02.09.2023
Investirati u razvoj franšize

Pozdrav svima koji čitaju ovaj savjet, ja sam Dragana Letić. Imam troje djece i radim kao medicinska sestra u Zagrebu već 3 godine. Ako čitate ovu poruku, već ste u...

2 komentara
zadnji 31.07.2023
I Starbucks prelazi na franšizing

Pozdrav svima koji čitaju ovaj savjet, ja sam Dragana Letić. Imam troje djece i radim kao medicinska sestra u Zagrebu već 3 godine. Ako čitate ovu poruku, već ste u...

1 komentara
zadnji 31.07.2023
Investirati u razvoj franšize

DOBAR DAN NARODE MOJI HRVATSKI MOJ UPIT KAKO DOBITI KREDIT ZA KUPNJU KUĆE OD NEKRETNINA I GENIC KREDITA POZOVITE, ZVAO SAM DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY, DANAS SAM JAKO SRETAN...

2 komentara
zadnji 07.07.2023