Egzotična kuhinja, unosan biznis

Na izborniku restorana Tairai nalazi se 120 specijaliteta. Na njemu su zajedno radili ukrajinski i tajlandski kuhari, tako da je dobro prilagođen ukusima domaćih potrošača, a nije izgubio na vlastitoj autentičnosti.
Petak
15.02.2013
Važno je da se egzotične kuhinje prilagode ukusima domaćih potrošača, kaže Aleksandar Rozenštok, ukrajinski ugostitelj i vlasnik koncepta Tairai.
 

Prvi restoran tajlandske kuhinje pod imenom Tairai Aleksandar Rozenštok je otvorio 2009. u Odesi. Nakon tri godine, vlasnik koncepta je odlučio proširiti poslovanje kroz franšizu, tako da su ubrzo otvorena i tri nova restorana. -- Tvrtka i dalje traži potencijalne partnere u gradovima s više od 500.000 stanovnika, jer je to jedan od preduvjeta za uspjeh koncepta -- kaže Rozenštok. -- Po tom pitanju, međutim, vodim se i onim što radi McDonald's -- gdje god da ovaj gigant uspostavi mrežu, mora biti dobro i za Tairai.

Glavna klijentela restorana Tairai su ljudi s prosječnim primanjima. --  Iako su sastojci koje koristimo za kuhanje prilično skupi, cijene u restoranima su skoro prilagođene svačijem džepu -- kaže Aleksandar Rozenštok. -- Želimo da dolazak u restoran postane uobičajena stvar za naše klijente, a ne nešto -- natprirodno. Zato gost našeg restorana može pristojno jesti i za ručak potrošiti svega 5-7 eura.

Na izborniku restorana Tairai se nalazi čak 120 specijaliteta: salate, juhe, razne vrste rezanaca, plodovi mora i jela od mesa, pripremljeni prema autentičnim receptima. Osim toga, i ljubitelji japanske kuhinje u restoranu mogu pronaći veliki izbor sushija, miso juha i rolnica. Vrhunac večeri je kad kuhar u specijalnom dubokom woku priprema hranu u otvorenoj kuhinji restorana, pred gostima, tako da proces pripremanja hrane prerasta u svojevrsni show.

Za pokretanje franšiznog restorana Tairai potrebno je od 30.000 do 40.000 eura (320 tisuća do 480 tisuća ukrajinskih hrivnji). Povrat investicije može se očekivati za 12 do 18 mjeseci.

-- Po mom mišljenju, na tržištu Ukrajine postoji prilično široka niša za restorane tajlandske kuhinje. Recimo, japanska kuhinja je vrlo popularna u našoj zemlji. Sushi -- odavno nije egzotična hrana za potrošače. Tajlandski restoran je, već mogu reći, relativno nov trend. Iako se u posljednje vrijeme snažno razvija. To je i zbog toga što veliki broj naših sunarodnjaka ide na odmore u azijske zemlje, pa i moda odlaska u restorane tajlanske kuhinje dobiva na zamahu -- smatra Rozenštok.

Da bi restoran tajlandske ili japanske kuhinje bio uspješan, nije potreban niti kakav tajni recept. -- Kvalitetna hrana, nasmijano i ljubazno osoblje, pristupačne cijene i čistoća, to je ključ uspjeha. Istina, postoje sitne nijanse. Važno je egzotičnu kuhinju prilagoditi ukusu ukrajinskih potrošača. To smo postigli združenim snagama -- izbornik su timski sastavljali naš kuhar sa Tajlanda i lokalni "gurmani" -- priča Rozenštok.

Oni koji se odluče za franšizu restorana Tairai prije svega dobijaju mogućnost postati uspješni ugostitelji s minimalnim ulaganjima, smatra Rozenštok. 

Izvor: Franchising.ua


Popularno na forumu

Sa terena do franšize

I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...

4 komentara
zadnji 21.03.2024
Sa terena do franšize

POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...

4 komentara
zadnji 18.03.2024
Investirati u razvoj franšize

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

8 komentara
zadnji 11.02.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

13 komentara
zadnji 11.02.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

13 komentara
zadnji 11.02.2024
Bez želje, nema uspjeha

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

1 komentara
zadnji 26.01.2024
Sa terena do franšize

SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...

4 komentara
zadnji 18.01.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...

13 komentara
zadnji 18.01.2024