Kultura zdravog života
Koncept restorana koji nude zdravu brzu hranu doživjeli su procvat u posljednjih desetak godina, i nastali su kao odgovor na potrebu suvremenog čovjeka da se vrati zdravijem načinu života. Taj opći trend primjećuje se čak i u pokušajima popularnih klasičnih fast-food brandova da u ponudu svojih restorana uvedu obroke s mnogo manje kalorija, a više svježih namirnica. Britanska tvrtka My Culture je tržištu, međutim, ponudila alternativu.
Niskokalorične obroke bazirane na svježem ili smrznutom jogurtu i svježem voću, bez masti i dodanog šećera, kao i tople i hladne napitke od mlijeka, voća ili kave, My Culture nudi u lokalima pod svojim brandom u Velikoj Britaniji, Irskoj, Rusiji, Kazahstanu, Portugalu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kini. Svoj koncept zdrave brze hrane tvrtka, u stvari, širi kroz franšizu.
My Culture razvija dva formata ugostiteljskih objekata: kiosk, tj. štand koji je pogodan za smještanje u tržne centre ili manje lokale u promijenim zonama, i café, koji podrazumijeva nešto veći prostor i veća ulaganja, ali nudi širi asortiman obroka i mogućnost veće zarade. Primatelje master franšize, kao i single unit franšize traže i u ovoj regiji. Poduzetnici iz Hrvatske i Srbije s iskustvom u ugostiteljstvu ili trgovini još od kraja prošle godine imaju mogućnost detaljno se upoznati na našem portalu s uvjetima pokretanja My Culture franšize.
Kao svoju prednost, My Culture ističe raznovrstan meni i razumne cijene. Osim toga, potrošačima je data mogućnost samousluge, samim tim što je prodajni štand projektiran tako da skraćuje vrijeme stajanja u redu, a kupci mogu brzo napraviti izbor svojih omiljenih poslastica i željenu mješavinu jogurta.
Podrška franšizoprimcu je zajamčena od samog početka. Primatelj može očekivati pomoć pri odabiru lokacije i postavljanju kioska u tržni centar, potpuno opremljanje kioska, opskrbu proizvodima, obuku, pomoć u marketingu i vođenju posla.
- Želimo naš koncept, kao dio globalne težnje zdravijem načinu života, proširiti u sve dijelove svijeta - kaže Jelena Aust, vlasnica tvrtke My Culture. - Stoga, tražimo partnere koji će biti spremni i motivirani da s puno energije i poduzetničkog duha razvijaju brand na lokalnom tržištu - dodaje ona.
pročitajte članke
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
/14.07.2023
Američki lanac pizzerija Pizza Hut dolazi u Hrvatsku, u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Najčitanije
Otvoren Subway u Hrvatskoj
/27.04.2017
Najveći lanac restorana brze usluge na svijetu ponovno otvara vrata u Hrvatskoj. Prvi Subway otvoren je u Arena Centru u Zagrebu, čime i službeno započinje rad i razvoj lanca u Hrvatskoj.
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Kada se zbroje sve humanoidne figurice koje je do sada napravio LEGO, ispada da ih ima nešto manje od broja ljudi na Zemlji – četiri milijarde.
Studenac je ovim potezom postao prvi domaći trgovački lanac koji u svojoj prodajnoj mreži ima više od 1.000 prodavaonica.
LG Laundry Lounge, lanac samoposlužnih praonica rublja, uskoro će dobiti nove franšizne jedinice u Ljubljani, Pragu i Skoplju. Davatelj franšize savjetuje svoje primatelje da se u vrijeme COVIDa-19 obvezno pridržavaju i određenih pravila.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?