Dolasku KFC-a u Sloveniju mogli se naročito obradovati tamošnji farmeri, budući da ovaj lanac piletinu obično nabavlja na lokalnom tržištu.
Ponedjeljak
05.08.2013
Po određenim naznakama, izgleda da će jedan od najvećih američkih lanaca brze hrane KFC uskoro otvoriti vrata svojih restorana i u Sloveniji.
 

Naime, tvrtka AmRest, primatelj franšize KFC-a za nekoliko tržišta, objavila je natječaj za posao pomoćnika generalnog direktora za spomenuti lanac restorana. Oni su oglas objavili na portalu Mojedelo.com, a vijest o dolasku KFC-a, pozivajući se upravo na spomenuti oglas, prenijeli su slovenski mediji.

Dolasku KFC-a u Sloveniju mogli bi se naročito obradovati tamošnji farmeri, budući da ovaj lanac piletinu obično nabavlja na lokalnom tržištu, dok se začini proizvode centralizirano, u Engleskoj, za sve restorane u svijetu.

Na slovenskom tržištu, inače, već posluje nekoliko poznatih svjetskih lanaca brze hrane poput McDonald's-a i Burger Kinga, i to uglavnom kao franšize.

KFC je najpoznatiji svjetski lanac koji služi specijalitete od piletine. U vlasništvu je tvrtke YUM! Brands Inc. koja posjeduje i lanac restorana Pizza Hut i Taco Bell. Nastao je 1930, a franšizno se počeo širiti 1952. U prošloj godini, diljem svijeta pod KFC brandom poslovalo je 13.031 franšiznih restorana, dok je u svom vlasništvu tvrtka imala 4.370 restorana.

Od okolnih zemalja, KFC posluje u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj. Na tržištu Srbije lanac opslužuje ljubitelje piletine od 2007. i do sada ima pet restorana. Vlasnik master franšize za srbijansko tržište je, također, tvrtka AmRest. Na hrvatsko tržište KFC je ušao u prosincu 2011. otvorivši prvi restoran u shopping mall-u Arena centar u Zagrebu. U međuvremenu su otvorena još dva restorana, a tvrtka AmRest je nositelj master franšize i za ovo tržište. KFC je samo jedan od brandova iz bogatog potrfelja tvrtke AmRest koja, inače, zastupa uglavnom brendove restorana brze usluge i neformalnog obedovanja, na mnogim tržištima.


/1/
vidite više