Franšiza u second-hand dućanu

Zbog ubrzanog tempa širenja mreže te dobrih poslovnih rezultata, tvrtka je franšiznu mrežu proširila i izvan matičnog tržišta. Pozornost je sada usmjerila na zemlje iz susjedstva: Rumunjsku, Srbiju, Ukrajinu i Sloveniju.
Četvrtak
26.09.2013
Mađarska tvrtka Ír Használtruha uvozi i distribuira polovnu odjeću kroz lanac svojih second-hand trgovina. Franšiznu mrežu žele proširiti i na tržišta ove regije.
 

U trgovinama rabljene odjeće odavno ne odlaze samo potrošači s plićim džepom. Pogotovo otkad se u njima može pronaći i odjeća poznatih dizajnera -- također po vrlo povoljnim cijenama. Prodaja odjeće "iz druge ruke" zapravo je vrlo unosan posao, što potrvđuju i neki od franšiznih sustava koji posluju u ovoj branši. Koncept second-hand dućana u Mađarskoj je počela razvijati tvrtka Ír Használtruha. Od 2008. uvozi rabljenu odjeću iz Irske i Engleske te distribuira kroz lanac svojih prodavaonica. Sa rastom obima uvoza i posla, tvrtka je 2010. godine odlučila svoj koncept proširi i kroz franšizu.

Pored toga što su otvorili 10 trgovina u svom vlasništvu, Ír Használtruha ima i 24 franšizne trgovine u Mađarskoj. -- Zadovoljni smo rezultatima postignutim u prethodne dvije godine, i što se tiče povećanja broja prodavaonica i po pitanju rasta prometa -- kaže Ákos Bedő, osnivač i direktor tvrtke Ír Használtruha.

-- Prvih šest mjeseci ove godine bili su pomalo nesigurni, no uspjeli smo otvoriti još nekoliko novih trgovina i predstaviti potpuno novi koncept Ír Használtruha Outleta, trgovine koja nudi i proizvode poznatih modnih brandova. Trenutno, novi je koncept uveden samo u manji broj trgovina, ali ako postigne uspjeh, proširit ćemo ga na cijelu mrežu -- kaže Bedő.

Zbog ubrzanog tempa širenja mreže i dobrih poslovnih rezultata, tvrtka je franšiznu mrežu proširila i izvan matičnog tržišta. Ušli su na tržište Slovačke, a nadaju se da će nove franšizne partnere pronaći i u ovoj regiji. -- Naša je pozornost usmjerena na zemlje iz susjedstva: Rumunjsku, Srbiju, Ukrajinu i Sloveniju -- potvrđuje Bedő. -- Primatelje franšize za sada smo pronašli samo u Slovačkoj, ali nam se u Rumunjskoj javio veliki broj zainteresiranih za ovaj posao -- dodaje Bedő.

Minimalna početna ulaganja i niski troškovi poslovanja idu u prilog poduzetnicima zainteresiranim za ulazak u franšizni sustav tvrtke Ír Használtruha. -- Naš osnovni cilj je poslovati kao jedan sustav: da svi partneri mogu računati na isti sustav distribucije, unificiran izgled trgovine, nabavu robe te politiku niskih cijena -- sve što može zadovoljiti potrebe naših klijenata i doneti profit -- kažu u tvrtki Ír Használtruha.


/4/
vidite više