Troškovi "otoka" sa opremom i skladištenjem iznose 25.000 zlota (oko 40.000 kuna)
Utorak
30.10.2012
Koneser Smaku, "poznavatelji ukusa" koji se bave prodajom kave, čaja i ljekovitog bilja na komercijalnim otocima poput kioska, nova je franšiza na poljskom tržištu.
 

Koneser Smaku je novi brand prodavaonica u Poljskoj koje prodaju kavu, čaj i ljekovito bilje. U vlasništvu je tvrtke Premium Group Polska (Premijum Grup Poljska). Direktor prodaje Kristof Pribilski (Krzysztof Przybylski) kaže da je ta kompanija jedna od rijetkih koja se unatoč krzi razvija vrlo dinamično.
-Sve više i više kupaca, osobito onih zahtjevnih, smatra da je bolje potrošiti više novca, ali za kvalitetan proizvod. Zato smo odlučili da razvijemo lanac prodavaonica u kojima će potrošači moći kupiti kvalitetan čaj i kavu - kaže Krzysztof Przybylski.

Za preduzetne ljude koji ne mogu da ulože veliku količinu novcu ovakva franšiza može biti veoma interesantna, jer troškovi tzv. otoka za opremom i skladištenjem iznose oko 25.000 zlota (oko 40.000 kuna). Franšizodavac trenutno ne naplaćuje nikakve ulazne takse niti naknade za financiranje rada mreže. Ovisno od lokacije, uvjeta zakupa i angažiranosti vlasnika, investicija se može vratiti za četiri do osam mjeseci.

-Partner dobiva gotov i opremljen kiosk, a njegovo je da brine o imidžu firme i kupuje robu od nas. Zauzvrat dobiva vrlo atraktivne cijene čime povećava svoju zaradu (maržu), kontinuitet opskrbe i prepoznatljiv brand -kaže Przybylski.

Partner treba pronaći pogodnu lokaciju, najbolje bi bilo u tržnom centru. Površina "otoka" je šest do osam kvadratnih metara, a visina od 140 do 220 centimentara ovisno o potrebama tržnog centra.
Premium Group Polska svojim partnerima pruža pomoć i u pripremama prodajnog mjesta i oglašavanju. U svom vlasništvu, pored ovog branda, ima i brandove Smoke24 i E-group24.