Baron Food ne naplaćuje više ulaznu pristojbu, već primatelj franšize plaća samo pristojbu za poslovanje u iznosu deset odsto bruto mjesečnog prometa.
(Foto: giros.rs)
Srijeda
14.11.2012
Uslijed krize mjenjaju se i franšizni uvjeti poslovanja, pa mnoge tvrtke odustaju od naplaćivanja ulazne pristojbe.
 

U upravi tvrtke Baron food ističu da je do prije dvije godine na ime ulazne pristojbe za dobijanje franšize naplaćivano 15.000 eura, ali da su se okolnosti na tržištu promjenile. Onaj tko bi želio da prodaje giros, suvlaki i bavarske kobasice pod brendom BARON FOOD-a danas treba izdvojiti svega deset odsto od svog bruto mjesečnog prometa.

U tvrtki kažu da trenutno nije moguće naplatiti toliku ulaznu pristojbu jer ljudi nemaju novaca.

Pored postotka od prihoda, primatelji franšize su dužni i da sav repromaterijal nabavljaju od davaoca franšize i da isključivo te proizvode prodaju u svojim objektima . Tvrtka Baron Food je zastupnik grčkih tvornica Emacedonica E deSmata i Bek za tržište Srbije, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske. Te tvornice su, prema riječima direktora tvrtke Baron Food Gorana Lučića, jedine u solunskoj regiji koje imaju sve potrebne dozvole države Grčke za proizvodnju i promet mesa za giros.

– Druge tvornice za proizvodnju giros mesa se nalaze tek u okolici Atine, dakle 600 kilometara dalje – pojašnjava Lučić.

Baron Food odlučuje i kakav će biti kuhinjski kao i prodajni dio restorana dok je uređenje ostatka prostora na primaocu franšize.

Franšizni odnos obuhvaća logistiku repromaterijalom, redovito snabdjevanje, mogućnost odloženog plaćanja, uzimanje robe bez ograničenja po gotovo nabavnim cenama.

– Nije isto prodavati pljeskavice i giros. Giros je mnogo kompleksniji, ali je zarada odlična – ističe Lučić.

Zbog toga Baron Food obučava radnike u franšiznim objektima, pomaže u njihovom postavljenju, sugerira na razne probleme vlasnicima i pruža pomoć pri savladavanju tekućih stvari kao i ulazak u problematiku prodaje.

Baron Food ima trenutno 12 franšiznih restorana u nekoliko gradova u Srbiji, a sopstvene u tržnim centrima Ušće i Delta city, kao i na jezeru Ada ciganlija.


Popularno na forumu

Sa terena do franšize

I started receiving alert of cash been transferred from my account immediately I had to rush down to the bank to know what's happening I was told that my funds got wired out of...

7 komentara
zadnji 13.07.2024
Zaradi na jeftinoj kavi

Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...

1 komentara
zadnji 02.06.2024
Više od talijanskog restorana

Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...

1 komentara
zadnji 02.06.2024
Papa John's osvaja Kinu

Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...

1 komentara
zadnji 02.06.2024
Franšizni „boost“

Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...

1 komentara
zadnji 02.06.2024
Snažan rast u UK

Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...

1 komentara
zadnji 02.06.2024
Partnerstvo ubrzava rast

Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...

1 komentara
zadnji 02.06.2024
Novo ime u svijetu kave

Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...

8 komentara
zadnji 02.06.2024