Holiday Inn u Beogradu za pet godina poslovanja tri puta je osvajao najeminentniju nagradu „Nosilac baklje“ (Torchbearer Award) koju dodeljuje InterContinental Hotels Group (IHG).
(Foto: Holiday Inn)
Četvrtak
15.11.2012
Beogradski hotel Holiday Inn obilježit će 16. siječnja pet godina poslovanja u Srbiji.
 

Za slavlje postoji još jedan razlog. Naime, kompanija InterContinental Hotels Group, u okviru koje posluje i lanac Holiday Inn, slavi ove godine 60 godina postojanja.
Thomas Pavlović, generalni direktor beogradskog hotela Holiday Inn, kaže da je poslovanje, iz svih kutova posmatrano, bilo jako dobro.

– Zbog načina rada, u inat svjetskoj ekonomskoj krizi, uspjeli smo da podignemo razinu poslovanja. Još jednom se potvrdilo da su klijenti u hotelijerstvu spremni platiti za kvalitetu. Holiday Inn Beograd odavno više ne prodaje sobe, već ambijent. Prodajemo „osjećaj“ i to ovu kuću razlikuje od ostalih na tržištu – kaže Pavlović.
Holiday Inn u Beogradu je za pet godina poslovanja tri puta osvojio najeminentniju nagradu „Nosilac baklje“ (Torchbearer Award) koju dodeljuje InterContinental Hotels Group (IHG).
– Nismo poslovali tako dobro samo zato što se zovemo Holiday Inn ili zato što je zgrada simpatična i što se nalazi na Novom Beogradu. Ne postavlja se više ni pitanje da li u hotelu postoje brzi internet i plazma televizori, jer se to podrazumjeva. Prosječna veličina sobe je iznad prosječnih veličina u drugim hotelima. Ali, uspjeh, prije svega, dugujemo kadrovima – kaže Pavlović.

U proteklih pet godina, prema njegovim riječima, u educiranje zaposlenika uložili su više stotina tisuća eura.
– Mnogi poslovni ljudi investiciju u personal smatraju troškom. Mi to promatramo drugačije i to je ključna razlika između nas i mnogo drugih hotela – ističe Pavlović.
Holiday Inn u Beogradu posluje kao franšiza. Primalac franšize je tvrtka Belexpocentar. Ta je tvrtka vlasnik hotela i hale koja se nalazi uz hotel. Belexpocentar nije nositelj master franšize, već samo potpisnik pojedinačnog (single-unit) ugovora.

U okviru InterContinental Hotels Group posluje devet hotelskih brendova u kojima godišnje noćiva više od 153 milijuna gostiju. Tvrtka IHG raspolaže sa 672.000 soba u više od 4.500 hotela u skoro 100 zemalja svijeta.


/1/
vidite više

Popularno na forumu