I Kanađani će piti srpsku rakiju u Rakia baru

Među proizvodima Rakia bara nalaze se ne samo pića već i praline punjene sa filom od medovače, višnjevače, dunje, marelice, maline, šljive, jagode, viljamovke, zatim pijana čoko tabla punjena šljivovicom, kao i linija MaLena sa tri okusa: malina, višnja i kupina
Srijeda
01.08.2012
Kanadska tvrtka Rakia bar North America otvorila je u Torontu prvi bar po franšizi beogradskog Rakia bara
 

Lokal, otvoren krajem kolovoza, ima 100 kvadrata, a kompletan inventar, uključujući štednjak "smederevac", uvezen je iz Srbije. U baru će se služiti oko 40 vrsta voćnih rakija, a najhrabrijima će biti ponuđeni i kokteli od rakije koji nose imena istočnoeuropskih pisaca i njihovih junaka.

Branko Nešić, generalni direktor tvrtke Redesign doo, koja je vlasnik Rakia bara, osnovao je "Rakia bar Nort Amerika" u suradnji s Dušanom Vargom koji živi i radi u Kanadi. Ta tvrtka davaće franšize i imaće master licencu za teritorij Sjeverne Amerike. Branko Nešić naglašava da je otvaranje tržišta Kanade idealna prilika za dvadesetak malih proizvođača iz Srbije izvoziti u tu zemlju.

Dušan Varga kaže da je u otvaranje prvog lokala uloženo oko 200.000 dolara. "Kroz ovaj lokal željeli smo da ljudima približimo istočnoevropsku kulturu i rakiju, piće naših djedova" , kazao je Varga. On dodaje i da postoje partneri zainteresirani za franšizno širenje Rakia bara u Chicagu, Los Angelesu i Dalasu.

Pored Sjeverne Amerike za "Rakia bar" su, prema riječima Nešića, interesantna i tržišta Austrije, Švicarske i Njemačke.

Prvi Rakia Bar otvoren je 2006. u centru Beograda. Trenutno postoje dva "Rakia bara" u Beogradu, jedan franšizni u Kragujevcu, a uskoro će, prema riječima Nešića, biti otvoren franšizni "Rakia bar" u Novom Sadu. U beogradskoj Nebojšinoj ulici je početkom lipnja otvorena i "Destilerija" u kojoj je osim "Rakia bara" smješten restoran, muzejska postavka i gift šop.

(Vesna Lapčići)


Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Investirati u razvoj franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Zaradi na jeftinoj kavi

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Riblje delicije i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013