I Kanađani će piti srpsku rakiju u Rakia baru
Lokal, otvoren krajem kolovoza, ima 100 kvadrata, a kompletan inventar, uključujući štednjak "smederevac", uvezen je iz Srbije. U baru će se služiti oko 40 vrsta voćnih rakija, a najhrabrijima će biti ponuđeni i kokteli od rakije koji nose imena istočnoeuropskih pisaca i njihovih junaka.
Branko Nešić, generalni direktor tvrtke Redesign doo, koja je vlasnik Rakia bara, osnovao je "Rakia bar Nort Amerika" u suradnji s Dušanom Vargom koji živi i radi u Kanadi. Ta tvrtka davaće franšize i imaće master licencu za teritorij Sjeverne Amerike. Branko Nešić naglašava da je otvaranje tržišta Kanade idealna prilika za dvadesetak malih proizvođača iz Srbije izvoziti u tu zemlju.
Dušan Varga kaže da je u otvaranje prvog lokala uloženo oko 200.000 dolara. "Kroz ovaj lokal željeli smo da ljudima približimo istočnoevropsku kulturu i rakiju, piće naših djedova" , kazao je Varga. On dodaje i da postoje partneri zainteresirani za franšizno širenje Rakia bara u Chicagu, Los Angelesu i Dalasu.
Pored Sjeverne Amerike za "Rakia bar" su, prema riječima Nešića, interesantna i tržišta Austrije, Švicarske i Njemačke.
Prvi Rakia Bar otvoren je 2006. u centru Beograda. Trenutno postoje dva "Rakia bara" u Beogradu, jedan franšizni u Kragujevcu, a uskoro će, prema riječima Nešića, biti otvoren franšizni "Rakia bar" u Novom Sadu. U beogradskoj Nebojšinoj ulici je početkom lipnja otvorena i "Destilerija" u kojoj je osim "Rakia bara" smješten restoran, muzejska postavka i gift šop.
(Vesna Lapčići)
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Portal FranchiseDirect.com predstavlja popis 100 najuspješnijih franšiza u svijetu. Prva tri mjesta, kao i prošle godine, zauzeli su isti brandovi.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Trgovina odjeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspjeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj trgovini, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merchandising - vještina izlaganja i pozicioniranja robe.
Željela se posvetiti edukaciji djece i pri tom graditi vlastiti poduzetnički put. Ines Slunjski napustila je posao u državnom sustavu, uzela franšizu i donijela u Varaždin dva edukativna programa – Malac Genijalac i Edukido.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?