Franšiza Taxi Cammeo sve je rasprostranjenija u gradovima Hrvatske. Snažna se ekspanzija očekuje na Primorju.
Utorak
20.01.2015
Taxi Cammeo u svojoj mreži već ima 91 primatelja franšize u četiri grada. Franšizu planiraju ponuditi u još nekoliko gradova Hrvatske.
 

Saša Bašić kaže da, nakon četiri godine provedene u Cammeo grupi, nije mnogo razmišljao da li prihvatiti franšizu ovog taksi servisa. Otvorio je malu tvrtku, a franšiza je, kako kaže, bila i put do sigurne egzistencije. – Zadovoljan sam franšizom i volim ovo što radim. Posao taksiste je predivan, zanimljiv i dinamičan. Zaposlio sam još jednog radnika koji, također, ima sigurnu plaću – kaže Bašić.

Pojedini primatelji ove franšize svjedoče da se za tri mjeseca poslovanja u sustavu može napravili promet veći i do 30 posto. – No, to ne bih mogao učiniti bez savjeta davatelja franšize, poslovnog modela i mentorstva – kaže jedan od njih. Osim toga, ističu i da brže dolaze do novih klijenata, mogu kupiti jeftinije gorivo, imaju povoljniji servis automobila, odnosno, imaju "više posla i profita, a manje davanja".

Taxi Cammeo počeo je franšizni sustav razvijati prošle godine. Prve primatelje pronašli su u Osijeku. Danas, franšizne partnere imaju i u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, dok se trenutno priprema još 56 primatelja franšize. Ovaj model suradnje i poslovanja Taxi Cammeo planira ponuditi i u drugim gradovima Hrvatske, među kojima su i Dubrovnik, Split, Pula, Zadar, Šibenik te Karlovac i Slavonski Brod.

Vladimir Minovski, vlasnik i tvorac brenda Taxi Cammeo, kaže da tvrtka uz know-how, brend i resurse davatelja franšize, daje šansu primateljima postati uspješni poduzetnici. – Započeo sam rad kao telefonist i dispečer, a potom i kao direktor najvećeg taksi servisa u državi. Tijekom tog perioda imao sam priliku upoznati se sa svim izazovima s kojima se na svim razinama susreću zaposlenici taksi službe. Dio svojeg vremena sam uložio i u istraživanje trendova i poslovnih modela u taksi službama diljem svijeta, a sve kako bih unaprijedio kvalitetu usluge Taxi Cammea i poboljšao zadovoljstvo naših korisnika – kaže Minovski.