„Moja radnja“ u komšiluku

U franšiznom konceptu "Moja radnja" mogu sudjelovati svi profesionalni kupci tvrtke Metro Cash & Carry, ali i drugi trgovci. Poželjno je da prodajni prostor radnji bude veći od 20 kvadrata kao i da su u prodaji zastupljene sve važne kategorije robe
Utorak
02.10.2012
Dvije nove trgovinske radnje iz Centralne Srbije - okolina grada Požarevca - Sprint i Mijatović, uključile su se u franšizni koncept poslovanja koji razvija njemačka tvrtka Metro Cash & Carry pod markom "Moja radnja"
 

Lokalna trgovina Mijatović posluje u mjestu Selakovac (kod Požarevca) od 1987. i sada u ponudi ima 3.000 artikala. Trgovina Sprint radi od 1989. u Požarevcu i nudi više od 2.000 artikala. Pod brendom "Moja radnja" uskoro bi trebalo početi poslovati još pet trgovaca iz okoline Požarevca.

Franšiza "Moja radnja" razvijena je specijalno za istočnoevropsko tržište. U Srbiji trenutno u okviru te mreže posluje više od 400 malih, nezavisnih trgovaca koji se nalaze na teritoriji čitave zemlje. Najveći broj prodavaonica "Moja radnja" nalazi se u Beogradu i Novom Sadu, ali potrošači ih mogu pronaći iu Vršcu, Gornjem Milanovcu, Čantaviru, Mokroj Gori, Sevojnu, Horgošu, Vranju i drugim mjestima.

Metro Cash & Carry trgovce savjetuje o izgledu radnje, sastavu i pozicioniranju asortimana. Pruža im i podršku iz područja marketinga i obučava zaposlenike i vlasnike radnji koji se uključe u ovaj program.

Metro Cash & Cerry, koji posluje u okviru Metro Group, otvorio je 2005. prvi distribucijski centar u Srbiji. Na srbijanskom tržištu trenutno posluje sedam objekata, tri u Beogradu, a po jedan u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu i Subotici. Također su otvorena tri objekta formata Metro po mjeri u Šapcu, Užicu i Požarevcu. Njemačka kompanija je do sada u Srbiju uložila više od 800.000.000 kuna i zaposlila 1.500 ljudi.