s.Oliver trgovina u Sarajevu tek je prva u nizu – već tijekom ove godine planira se otvorenje još nekoliko franšiznih trgovina u Sarajevu te u nekoliko gradova BiH
Srijeda
01.04.2015
Prva franšizna trgovina njemačkog modnog branda s.Oliver otvorena je u Bosni i Hercegovini.
 

Modni brand s.Oliver stigao je i u Bosnu i Hercegovinu, a prva trgovina otvorena je nedavno u Alta centru u Sarajevu. Kako navode tamošnji mediji, primatelj franšize – tvrtka Amedex d.o.o. – planira daljnje širenje mreže. U prvoj trgovini u BiH mogu se pronaći proizvodi iz asortimana s.Oliver Casual Man & Woman i Accessories.

Ovu modnu marku osnovao je Bernd Freier otvorivši prvu trgovinu pod imenom Würzburgu – Sir Oliver. Kasnije je ime promijenjeno u s.Oliver, a pod ovim brendom prodaje se odjeća za muškarce, žene i djecu, kao i razni dodaci garderobi.

Tvrtka je sredinom prošle godine objavila kako je usvojila novu strategiju razvoja koja podrazumijeva fokusiranje na osnovni brand s.Oliver koji će i dalje krasiti garderobu "opuštenog" (casual) stila. U međuvremenu, stari brendovi preimenovani su u nove, te je Sir Oliver postao s.Oliver Premium, a QS se danas prodaje pod imenom S.Oliver Denim. Brendovi Comma, Triangle by S.Oliver i Liebeskind Berlin nastavit će poslovati neovisno.

Drugi dio strategije podrazumijeva tržišnu ekspanziju. Mathias Eckert, direktor međunarodne veleprodaje i franšizinga, izjavio je po objavi nove strategije da će "S.Oliver i dalje biti pouzdan partner na svim tržištima svijeta".

Brand s.Oliver prisutan je u više od 30 zemalja, a može se pronaći u svim zemljama regije (osim u Makedoniji), podaci su sa službene internetske stranice. Tvrtka zapošljava više od 7.000 radnika. Sjedište tvrtke nalazi se u Rottendorfu u Njemačkoj.