Samo prirodno
U Americi su se upravo oglasila dva franšizna lanca brze prehrane u vlasništvu tvrtke Yum! Brands – Pizza Hut i Taco Bell – objavom da će tijekom ove godine iz hrane koja se priprema u njihovim restoranima izbaciti sve konzervanse, umjetne boje i arome. Taco Bell planira ovaj proces završiti do kraja ove godine, Pizza Hut do kraja srpnja.
Odluka je neminovna posljedica konstantnog pritiska javnosti. Zapravo, nove generacije potrošača koja se posljednjih godina radije okreće konceptima koji nude kvalitetniju hranu – obroke s mnogo više svježih i prirodnih, samim tim, i zdravijih sastojaka. – Današnji potrošači, više nego ikad, žele znati koji sastojci ulaze u hranu u kojoj toliko uživaju – objašnjava David Gibbs, CEO lanca Pizza Hut. – Kao najveći lanac pizzerija na svijetu, sa dugom tradicijom u pravljenju ukusnih obroka, jedina razumna odluka bila je da i po ovom pitanju budemo predvodnik u branši – navodi Gibbs u priopćenju.
Pizza Hut je, zapravo, iz svojih obroka već izbacila umjetne trans masti (djelomično hidrogenirana ulja), koje je Američka agencija za hranu i lijekove 2013. godine i službeno stavila na popis sastojaka štetnih po zdravlje ljudi. Lanac, također, već godinama radi na smanjenju količine natrija u svojim obrocima. Do 2020, kako je planirano, 20 posto Pizza Hut specijaliteta će sadržavati samo jednu trećinu preporučene dnevne doze natrija.
Uvođenje novih standarda u pripremu hrane sigurno neće teći tako lako. Promjene će zahvatiti najveći dio postojećih izbornika – 95 posto obroka koji se prave u Taco Bellu i sve vrste pizza koje prodaje Pizza Hut.
Odluka dva "sestrinska" lanca nije, međutim, usamljena pojava na američkom tržištu. Sa primjetnim promjenama u navikama potrošača, svi veliki, tradicionalni lanci brze prehrane u Americi pokušavaju pratiti trend koji sada diktiraju konkurentski lanci iz tzv. fast-casual sektora. Samo tijekom ove godine, nekoliko se velikih brandova odlučilo za istu vrstu "redukcije". Lanac pekara Panera objavio je listu s više od 150 umjetnih aditiva – sladila, umjetnih boja i aroma – koje planira izbaciti iz svojih proizvoda do 2016. Chipotle, predvodnik među fast-casual restoranima, poznat po svježim i kvalitetnim obrocima, izbacio je sve genetski modificirane sastojke. Čak je i "dobri, stari" McDonald's, u borbi protiv lošeg imidža, objavio da će ubuduće isključivo koristiti piletinu gajenu bez upotrebe antibiotika.
Izvor: Entrepreneur Magazine
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
„Naša franšiza nije trendovskog tipa. Tehnike funkcionalnog učenja bile su bitne oduvijek, bitne su danas, a biti će bitne i u budućnosti“, istaknuli su Helena i Hrvoje Tkalčić, primatelji master franšize „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“
Trgovina odjeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspjeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj trgovini, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merchandising - vještina izlaganja i pozicioniranja robe.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Željela se posvetiti edukaciji djece i pri tom graditi vlastiti poduzetnički put. Ines Slunjski napustila je posao u državnom sustavu, uzela franšizu i donijela u Varaždin dva edukativna programa – Malac Genijalac i Edukido.
Popularno na forumu
Sa terena do franšize
Don’t be deceived by different testimonies online that is most likely wrong. I have made use of several LOVE SPELL CASTER options that got me disappointed at the end of the...
Sa terena do franšize
Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...
Investirati u razvoj franšize
Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...
Sa terena do franšize
I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...
Sa terena do franšize
POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...
Investirati u razvoj franšize
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...