Oni koji kupe licencu Subwaya i otvore restoran u roku od godinu dana od potpisivanja franšiznog ugovora, mogu računati na smanjenje investicije za licencu
Ponedjeljak
14.03.2016
Subway, najveći lanac restorana brze usluge na svijetu, i dalje provodi franšizni program kojim omogućuje smanjenje investicije za licencu i otvorenje restorana u Hrvatskoj.
 

Subway je u prosincu 2015. u Hrvatskoj pokrenuo Kick start program – franšizni program koji je osmišljen za zemlje Središnje i Istočne Europe, te cilja na poduzetne ljude koji ozbiljno razmišljaju o kupnji franšize iz područja brze usluge. Oni koji se, naime, odluče kupiti licencu Subwaya, te otvore restoran u roku od godinu dana od potpisivanja franšiznog ugovora i plaćanja ulazne franšizne naknade (licence), mogu računati na značajno smanjenje investicije za licencu. Kako licenca za Subway iznosi 7.500 eura, partner koji ispuni date uvjete, može ostvariti povrat od 3.750 eura.

Anastassiya Yershova, zadužena za razvoj branda u Središnjoj i Istočnoj Europi, kaže da će Kick start program važiti za sve ugovore sklopljene do listopada 2016, što važi, kako je rečeno, i za potencijalne primatelje Subway franšize u Hrvatskoj i Sloveniji, gdje američki lanac traži nove partnere.

Osnovna ideja Kick start programa je pokrenuti i potaknuti buduće primatelje Subway franšize. Želimo ih motivirati da budu aktivni i uključeni u proces otvorenja restorana što je više moguće – izjavila je za naš portal Anastassiya Yershova.

U najvećem broju slučajeva, primatelji franšize ne bi trebali imati problem otvoriti restoran u roku od godinu dana, ali to, kako kaže Yershova, ovisi o mnogo faktora. – Najviše od samog primatelja franšize. Stoga i napominjemo da trebaju konstantno biti aktivni i uključeni u poslovanje, jer su ipak oni vlasnici restorana, odgovorni za vlastitu tvrtku i zaposlenike, a mi smo uvijek spremni pružiti potporu i odgovoriti na sva njihova pitanja – kaže Yershova.

Osim ulazne naknade, pre otvorenja Subway restorana partner također treba investirati u opremu i uređenje lokala. Ukupna investicija će, međutim, ovisiti i o odabranoj lokaciji, veličini lokala, te zatečenog stanja, odnosno, investicija potrebnih za dovođenje na željeni standard. Primatelj bi franšize trebao osigurati i dodatna likvidna sredstva za prva tri mjeseca poslovanja. – Iako početni troškovi za otvorenje Subway restorana nisu mali, sada mogu biti niži, iako su manji od većine drugih franšiza brze usluge. Pored toga, kao vlasnik Subway restorana, partner postaje dio najvećeg lanca restorana na svijetu, čime dobiva i nemjerljivu potporu, reputaciju te ogromno iskustvo sticano desetljećima – napominje Yershova.