Tvrtka Bijeli svijet bit će zadužena za širenje franšize LG Laundry Lounge na svim tržištima istočne Europe.
Ponedjeljak
28.12.2015
Kada su počeli osvajati tržišta Europe, franšiza LG Laundry Lounge prvo se pojavila u Hrvatskoj. Nakon uspješnog testa, franšiza se širi i u drugim zemljama svijeta.
 

Prva samoposlužna praonica rublja pod brandom LG Laundry Lounge otvorena je u New Yorku 2012. godine, da bi 2015. u Hrvatskoj otvorila prvu poslovnicu (Zagreb), a zatim i prvu franšizu (Zadar) na europskom tlu. Mario Martinek, vlasnik tvrtke Bijeli svijet, koja je i master primatelj ove franšize, nastavit će razvijati koncept u svim zemljama istočne Europe. – Takva je odluka donesena nakon što smo uspješno započeli poslovanje u Hrvatskoj, ali i zbog stečenog iskustva te sličnosti između navedenih tržišta – kaže Martinek.

Najveća prednost ove franšize je, prema njegovim riječima, tehnološki najnovija generacija strojeva, ali i reputacija i vrijednost LG branda.

Nakon što je prva godina poslovanja u Hrvatskoj počela uspješno, franšiza LG Laundry Lounge će poslovnice otvoriti i u Italiji – u Rimu i Milanu, te u glavnom gradu Francuske – Parizu. Franšiza je uspješno lansirana i na azijskom tržištu, i to na Filipinima.