Novi pristup za nova tržišta

Franšiza „Dvije šmizle“ odlična je prilika za obiteljski posao. Početna investicija nije suviševisoka, a najveći dio novca, zapravo, potreban je za opremanje trgovine i punjenje robom.
Četvrtak
18.02.2016
Lanac trgovina nakita „Dvije šmizle“ poslovanje želi proširiti i na inozemna tržišta. Jedan od prvih koraka bit će internet trgovina.
 

Nakon što su razvili značajnu mrežu vlastitih i franšiznih maloprodajnih objekata u Srbiji i Crnoj Gori, „Dvije šmizle“ namjeravaju ući i na druga tržišta. Prošle je godine otvorena franšizna trgovina u Bosni i Hercegovini, a Milica Gavrilović, vlasnica koncepta, kaže da veliki broj upita stiže i iz Slovenije.

– S obzirom da ekonomska situacija u Srbiji nije sjajna, riješili smo izaći na inozemna tržišta, i to za sada s našom internet trgovinom. Iako se ispostavilo da to nije mali zalogaj, nadamo se da ćemo u narednim tjednima pripreme privesti kraju  kaže Milica Gavrilović.

Na matičnom tržištu u Srbiji, „Dvije šmizle“ su prošle godine dobile franšizni korner u Gornjem Milanovcu, a početkom ožujka, u planu je otvorenje još jedne vlastite trgovine, ovoga puta na Novom Beogradu. 

Franšiza „Dvije šmizle“ pogodna je, prije svega, za obiteljski posao, kaže Gavrilović. Početna investicija nije suviše visoka, a najveći dio novca, zapravo, odlazi na opremanje prostora i kupnju nakita, to jest, prvo punjenje robom. Zainteresirani primatelji mogu otvoriti klasičnu trgovinu „Dvije šmizle“ ili, pak, ukoliko se već bave određenom djelatnošću, u okviru postojećeg objekta smjestiti franšizni korner, što je povoljnija opcija. Zanimljivo je da franšizne trgovine i korneri dobro posluju i u većim gradovima poput Beograda, Novog Sada, Kragujevca, ali i u manjim sredinama poput Rume, Ivanjice, Paraćina.