Srijeda
22.06.2016
Kafeterija PJ’s iz New Orleansa počela je širiti franšiznu mrežu prije 27 godina, a primatelje franšize sada traže i u zemljama ove regije.
 

PJ's Coffee of New Orleans ima tradiciju dugu gotovo četiri desetljeća. Posao je pokrenula Phyllis Jordan 1978. godine, otvorivši prodavaonicu pržene kave i čaja, da bi, nešto kasnije, maloprodaju obogatila i kafeterijom, koja je, sasvim prirodno, ponijela njene inicijale – PJ's. Od početka su se izdvojili po vrhunskim kavama, te se u kafeterijama ovog branda i danas služi "crni napitak" spravljen od najkvalitetnijih zrna arabika kave koja stiže sa Sumatre, Etiopije, Kolumbije, Kenije. Potrošačima se nude klasične crne, espresso i različite vrste ledenih kava koje se pripremaju na poseban način, prije svega kako bi se zaštitio okus zrna kave. Osim toga, služe se i drugi napici poput smoothija, sokova, čajeva, tople čokolade.

IMG:6047:

Pod brandom PJ's Coffee of New Orealns posluje više od 70 kafeterija

Mreža ovih kafeterija ima više od 70 jedinica, a franšiznu mrežu, koju danas čini 20 kafea, počeli su razvijati 1989. Partnere sada traže i među poduzetnim ljudima iz ove regije, a oni koji se odluče za franšizu kafeterije PJ's Coffee of New Orealns, moraju maksimalno biti posvećeni razvoju koncepta na lokalnom tržištu, kaže William Edwards, direktor tvrtke Edwards Global Services, zadužene za širenje ove franšize i u ovoj regiji.

Primatelj franšize prije svega treba biti jaka, marketinški orijentirana tvrtka koja posluje u sektorima povezanim s hranom. Podrazumijeva se da dobro poznaje lokalno tržište i navike potrošača, no najvažnije je da ima dovoljno financija za uzimanje master franšize i otvorenje najmanje pet kafeterija – objašnjava William Edwards.

Od primatelja se također traži da osigura atraktivne nekretnine i lokacije za kafeterije, a ovisno o franšiznom formatu (kiosk ili klasična kafeterija), lokali bi trebali imati od 30 do 150 m2.

Potpora davatelja franšize uključuje obuku, pomoć pri izboru lokacije, marketinga te svih pitanja poslovanja. --Obuka traje od dva do četiri tjedna u SAD, a bit će obvezna i za primatelja franšize i za osoblje uključeno u otvorenje, vođenje i upravljanje kafeterijama – kaže Edwards.