Još jedan brand AccorHotela stiže u BiH

Prvu medalju sam osvojio već na prvom takmičenju sa deset godina – zlatnu. To mi je dalo krila. Od samog starta, zapravo od 1993. do 2003. bio sam državni prvak u četiri discipline stilom kraul – na 50, 100, 200 i 400 metara.
Igor Erhartič i trener Mirko Srđanov
Utorak
25.04.2017
Hotelski brend Swissôtel, dio najvećeg europskog lanca AccorHotels, potpisao je ugovor o franšizi s grupacijom Al Shiddi International za razvoj novog gradskog resorta u Sarajevu.
 

Bit će to još jedan luksuzni brand AccorHotels grupacije u Bosni i Hercegovini. Nakon što je početkom 2017. potvrđena izgradnja hotela MGallery by Sofitel u Tarčinu kod Sarajeva, sredinom travnja, francuska je grupacija AccorHotels potpisala franšizni ugovor s grupacijom Al Shiddi International, koja će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine otvoriti hotel pod brandom Swissôtel.

Ovo je uzbudljiv ulazak Swissôtel branda na novo tržište i savršen dodatak našem portfoliju za destinacije diljem Europe – izjavio je Duncan O’Rourke, COO luksuznih brandova u Europi za AccorHotels.

Swissôtel je lanac luksuznih hotela s 5+ zvjezdica, a u portfoliju francuske grupacije nalazi se od prošle godine.
Kako se navodi u priopćenju grupacija, hotel u Sarajevu bi se trebao otvoriti početkom 2018. godine. Bit će smješten u blizini zgrade Vijeća ministara BiH, u sklopu poslovnog centra Sarajevo City Center, koji dnevno obiđe 30.000 posjetitelja. Hotel će imati 218 prostranih soba, privatni klub, tri restorana, Pürovel Spa & Sport centar, kao i kongresnom prostor na površini od 500 četvornih metara. Ovom investicijom osigurat će se 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta.

Kao primatelj franšize, projektom upravlja grupacija Al Shiddi International iz Rijada, koja je jedna od istaknutih investiconih kompanija u Saudijskoj Arabiji, s velikim portfoliom lokalnih i globalnih invesicija u području financijskih usluga, nekretnina, poljoprivrede, proizvodnje, industrije i maloprodaje.

S više od 4.000 hotela i 570.000 soba, francuski AccorHotels je ne samo najveći europski, već i jedan od vodećih svjetskih hotelskih operatera. Prisutan je u 92 zemlje i izdvaja se po raznovrsnim hotelskim brendovima, u svim kategorijama, od ekonomičnih do luksuznih. AccorHotels se na svjetskim tržištima širi kroz više kanala i strategija: izravnim prisustvom (otvorenjem vlastitih hotela), menadžment ugovorima, ali i franšiznim ugovorima, tj. davanjem franšize, kao sve prisutnijom strategijom.


Popularno na forumu