Platne usluge bez granica

Paysera planira razviti mrežu diljem Europe i već je u potrazi za partnerima iz ove regije koji žele pokrenuti vlastiti posao te iskoristiti potencijal brzorastućeg tržišta e-plaćanja
Utorak
05.12.2017
Paysera nudi jednostavna i učinkovita rješenja za elektronička plaćanja za klijente diljem svijeta. Tvrtka sada traži i partnere koji bi posao razvijali u ovoj regiji.
 

Paysera je moderna, inovativna tvrtka koja je spojila svjetove informacijskih tehnologija te financija tako što je kreirala i ponudila učinkovitu i pouzdanu platformu za transfer novca, mjenjačke poslove i procesing u području e-plaćanja. Usluge su dostupne bilo gdje, u bilo koje vrijeme, a koriste ih klijenti iz gotovo 180 zemalja. Tvrtka je osnovana 2004. u Litvi, da bi, s razvojem poslovanja, sjedište 2016. bilo premješteno u Veliku Britaniju.

Prema službenoj statistici, e-trgovina je na svjetskoj razini dosegla udio od 8,7 posto od ukupnog prometa u oblasti trgovine na malo. U narednim se godinama očekuje da ovaj udio raste po stopi od 20% godišnje. Međutim, osim plaćanja online, korisnici naloga tvrtke Paysera mogu čuvati i mijenjati novac u više od 30 valuta, po najpovoljnijim tečajevima, sigurno i lako vršiti transfer novca pomoću mobilne aplikacije te plaćati Paysera VISA karticom na POS terminalima i e-trgovinama diljem svijeta. Otvorenje računa je besplatno, a klijent dobiva i 30 besplatnih transakcija tijekom mjeseca, te besplatni transfer novca s drugim korisnicima Paysera naloga.

Kako je postala "savršeni saveznik" klijentima koji znaju i rado koriste sve metode e-plaćanja, Paysera je samo tijekom prošle godine zabilježila rast prodaje od 40%, dosegnuvši vrijednost od gotovo 5,3 milijuna eura. Među glavnim planovima tvrtke sada su proširenje kreditnih i leasing usluga te rast mreže – što uključuje i potragu za novim franšiznim partnerima. Paysera planira razviti mrežu diljem Europe i već je u potrazi za partnerima iz ove regije koji žele pokrenuti vlastiti posao te iskoristiti potencijal brzorastućeg tržišta e-plaćanja.

Potencijalni primatelj Paysera franšize dobiva sve što je potrebno za pokretanje i vođenje poslovanja u oblasti platnih usluga, pristup prekograničnim online transferima, platformu za e-plaćanja i vlasnički poslovni sustav. "Lokalni" sustav, međutim, u potpunosti je integriran u međunarodni Paysera sustav, pa primatelj dobiva priliku surađivati ​​s međunarodnim bankama i ostalim poslovnim partnerima. Obuka te konstantna potpora u prilagodbi i poboljšanju usluga, marketingu i financijskom upravljanju, također su obavezan dio franšiznog paketa koji primatelj franšize dobiva ulaskom u Paysera sustav. S druge strane, poželjno je da partner ima određeno iskustvo u bankarskom ili financijskom sektoru, dobar ugled, ali i dovoljno kapitala koji bi pokrio ulaznu licencu, pokretanje posla i operativne troškove za prvih godinu dana – što podrazumijeva investiciju od 200.000 eura.