„Brzo čitanje“ širom regije

Potpisivanje ugovora / Primatelj master franšize za Crnu Goru Zekerija Fetić, Časlav Mančić i Miroslav Samardžić
Četvrtak
11.04.2019
„Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ stiže u Crnu Goru. Prva će poslovnica biti otvorena u Podgorici.
 

„Škola brzog čitanja i mudrog učenja“, sustav koji svoju mrežu širi putem franšize, ulazi na četvrto tržište. Naime, s partnerima je iz Crne Gore potpisan ugovor o master franšizi, a prva će škola uskoro početi s radom u Podgorici. – Primatelji master franšize, Zekerija i Maja Fetić, obratili su nam se sa željom uzeti „single unit“ franšizu za Podgoricu. Međutim, tijekom razgovora s njima i nakon što smo održali promotivnu radionicu, koja je privukla više od 300 sudionika, i nakon iskazanog interesa iz drugih gradova za „Školom brzog čitanja i mudrog učenja“, zaključili smo i mi, kao davatelji i oni, kao primatelji, da je bolje potpisati ugovor o master franšizi – objašnjava Miroslav Samardžić, koji je uz Časlava Mančića idejni tvorac ovog koncepta.

Zekerija Fetić je, inače, iskusni poduzetnik, vlasnik tvrtke Montenegro Capital Investments, koja se bavi i poslovnom edukacijom, dok je njegova supruga Maja profesorica engleskog jezika. – Supruga je dugo radila u banci kao prevoditeljica i posljednjih je godina tražila alternativu. Kad mi je predložila da uzmemo franšizu „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“, bio sam čak i pomalo skeptičan, ali sam ipak odlučio otići na razgovor s Časlavom i Miroslavom prilikom jednog službenog posjeta Beogradu. Na tom sam sastanku shvatio da je riječ o veoma kvalitetnom konceptu te da postoji poslovni potencijal – priča Zekerija Fetić kako je došlo do suradnje sa davateljima franšize „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“.

Drugi je motiv, kako kaže, bio to što imaju četvoro djece te je organiziranje svih aktivnosti veoma složena, a sretna je okolnosti što se nastava u „Školi brzog čitanja i mudrog učenja“ održava vikendom. – Praktički se sve poklopilo, naše privatne potrebe, interes supruge koja se u potpunosti pronašla u ovom poslu i potencijal tržišta. Maja je ujedno postala i prvi licencirani predavač „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“ u Crnoj Gori, a spremamo još dva trenera – kaže Fetić i dodaje da mu je posebno drago što su ušli u biznis edukacije djece jer takav posao sadrži društvenu i humanu crtu.

Sam franšizing mu nije stran budući da se bavi poslovnim konzaltingom i smatra da je dobar model za one koji žele  proširiti svoje poslovanje te za ljude koji nemaju mnogo iskustva u poduzetništvu, ali i za one koji imaju kapital i žele ga uložiti u već dokazano uspješan biznis.

Primjećuje, međutim da financijske institucije, bankarski sektor posebno, nisu prepoznale specifičnost ovog modela poslovanja. – Bankarski sektor nije dovoljno izašao u susret franšizingu koji uliva daleko više povjerenja od drugih početničkih biznisa i zbog toga što postoji pozitivno iskustvo poslovanja tog sustava, prepoznatljivost branda, transfer znanja na primatelja franšize. Mislim da bi se trebao razviti taj sustav potpore, što bi potaklo i sam razvoj franšizinga u regiji – ističe Zekerija Fetić.


Škola brzog čitanja i mudrog učenja / Promotivna radionica u Podgorici privukla je više od 300 sudionika

Popularno na forumu