„Brzo čitanje“ u cijeloj regiji

Škola brzog čitanja i mudrog učenja / Namijenjena djeci školske dobi, ali i odraslima, koji žele – s manje dosade, truda i utroška vremena – postići bolje rezultate u školi, na fakultetu i poslu
Petak
03.01.2020
Franšizni sustav „Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ stiže i na tržište Sjeverne Makedonije. Potpisan je ugovor o master franšizi.
 

Miroslav Samardžić, suosnivač „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“, kaže da je potpisivanje ugovora o master franšizi za tržište Sjeverne Makedonije logičan nastavak događaja te da su time, praktički, zaokružili prodor na tržišta regije. – Ova je godina bila vrlo uspješna za nas. Potpisali smo ugovore i za tržište Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok smo paralelno razvijali mrežu u Srbiji. S potpisivanjem ovog ugovora, ispunili smo ciljeve – kaže Samardžić te dodaje da se nakon nekoliko ciljanih kampanja u Sjevernoj Makedoniji javilo mnogo kandidata zainteresiranih za franšiznu suradnju.

Bio sam ugodno iznenađen interesom za franšizu, ali i predzanju o franšizingu onih koji su se javljali. U području edukacije, na ovom tržištu već postoje razvijene franšizne mreže, tako da ljudi znaju što franšizna suradnja podrazumijeva i to je dobar preduvjet za daljnje širenje mreže – ističe Samardžić.

Canka Velkova, direktorica edukativnog centra za franšizno poslovanje tvrtke St. George, koja je postala primatelj master franšize za tržište Sjeverne Makedonije, kaže da ih je najviše privukao program „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“. – Mi se već bavimo edukacijom, imamo svoju školu engleskog jezika u Kavadarcima, a i distributeri smo udžbenika izdavačke kuće Pearson za više od 300 osnovnih škola i različitih škola stranih jezika. Ovo nam je područje, dakle, jako blisko, ali i sam franšizing, jer sam radila kao menadžerica u jednom internacionalnom franšiznom sustavu. Sam program „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“ nam se jako svidio i mislim da su takvi tečajevi potrebni našoj djeci – kaže ona.

U Sjevernoj Makedoniji, prema njezinim saznanjima, nemaju konkurenciju u ovom području. – Koliko znam, ne postoji ovako dobro organiziran sustav. Moguće je da slične tehnike koriste pojedinci u nekim svojim predavanjima, ali ovako jasno i detaljno definiran program ne – kaže Canka Velkova, koja najavljuje da će odmah krenuti u promidžbu „Škole“ i traženje pojedinačnih primatelja franšize.


I Sjeverna Makedonija na franšiznoj karti / Potpisivanje ugovora o master franšizi za „Školu brzog čitanja i mudrog učenja“

Popularno na forumu