Što spaja zvijezde nijemog filma Douglasa Ferbanksa i Mary Pickford, glumice Elizabeth Taylor i Sofiju Loren, pjevača Franka Sinatru i stotine drugih poznatih i slavnih ličnosti? Jedan talijanski restoran.
"Il Vero Alfredo" želi i u zemlje ovog regiona preneti kvalitetu i duh poznatog restorana i pronaći lokalne partnere - primatelje franšize.
Ponedjeljak
02.12.2013
Restoran "Il Vero Alfredo" više od jednog stoljeća slovi za "carstvo fettuccina". Partnere za pokretanje franšize sada traže i u zemljama ove regije.
 

Recept za fettuccine s "duplom mjerom maslaca" i parmezanom, nastao je sticajem okolnosti, još davne 1908. godine. Kako je ostalo zapisano u obiteljskoj povijesti, Alfredo Di Lelio, vlasnik malog restorana u Rimu, ovim jednostavnim jelom je okrijepio svoju suprugu koja mu je upravo rodila nasljednika. Priča kaže da žena ne samo da je sa zadovoljstvom pojela porciju Alfredovih fettuccina nego je i predložila da ih uvrsti u izbornik restorana. Maestosissime fettuccine all'Alfredo su postale zaštitini znak restorana "Il Vero Alfredo", a njihova popularnost nije ništa manja ni danas.

Začetak svjetske slave vezuje se pak za posjet zvijezdi američkog nijemog filma - Douglasa Ferbanksa i Mary Pickford. Provodeći medeni mjesec u Rimu, bračni par je 1927. uživao u ovoj originalnoj specijaliteti i toploj dobrodošlici domaćina. U znak zahvalnosti, glumački par je Alfredu poklonio žlicu i vilicu od čistog zlata s vrlo laskavom posvetom: "To Alfredo the King of the noodles" (Alfredu, kralju rezanaca). Od tog doba, Maestosissime fettuccine all'Alfredo privlače goste iz cijelog svijeta, a fotografije stotina slavnih ličnosti koje su do sada posjetile restoran krase njegove zidove.

Više od jednog stoljeća znanje i receptura se prenose sa generacije na generaciju. Danas, restoran vodi Ines Di Lelio, sestra Alfreda III, dok su specijalitete, atmosfera i šarm ovog mjesta jedan od simbola Rima. "Il Vero Alfredo" se, međutim, može naći i u Meksiku, Brazilu, Dubaiju i SAD-u (New York). Tradicija i kvaliteta restorana se, kako kažu, može prenijeti i kroz franšizu. Poduzetnicima diljem svijeta je data prilika da posluju pod brandom slavnog talijanskog ugostitelja, a primatelji franšize se traže i u zemljama ovog regiona.

Vrhunska kvaliteta kuhinje je ono što ih, prije svega, preporuča. Primatelj "Il Vero Alfredo" franšize zato može računati na kompletan prijenos znanja i obuku osoblja za rad u restoranu. Davalac uz to organizira i lanac nabave sastojaka od kojih se prave fettuccine Alfredo, budući da inzistiraju na provjerenoj i vrhunskoj kvaliteti. Dizajn i ambijent franšiznog restorana bi u potpunosti prenosio duh restorana u Rimu i bio bi obogaćen autentičnim detaljima: fotografijama poznatih i slavnih, stolnjacima tipičnog dizajna, priborom za jelo...

Foto: Alfredo I, Alfredo II i Alfredo III

Franšizoprimac može birati između dva ponuđena formata: bara i restorana, a u zavisnosti od toga, bit će određena početna investicija za pokretanje posla, kao i veličina i lokacija ugostiteljskog objekta.

Više informacija o franšizi restorana Il Vero Alfredo pogledajte u našem Katalogu franšiza.


Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Don’t be deceived by different testimonies online that is most likely wrong. I have made use of several LOVE SPELL CASTER options that got me disappointed at the end of the...

6 komentara
zadnji 18.04.2024
Sa terena do franšize

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

6 komentara
zadnji 17.04.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

14 komentara
zadnji 17.04.2024
Investirati u razvoj franšize

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

9 komentara
zadnji 17.04.2024
Sa terena do franšize

I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...

6 komentara
zadnji 21.03.2024
Sa terena do franšize

POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...

6 komentara
zadnji 18.03.2024
Investirati u razvoj franšize

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

9 komentara
zadnji 11.02.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

14 komentara
zadnji 11.02.2024