LG Laundry Lounge

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

LG Laundry Lounge je brand samoposlužnih praonica koje pružaju usluge pranja, sušenja i glačanja rublja. Koncept je osmislila i razvila tvrtka LG Electronics. Prva je praonica otvorena u New Yorku 2012, a sada se poduzetnim ljudima iz Hrvatske i zemalja regije nudi mogućnost otvorenja franšize. Hrvatska tvrtka „Bijeli svijet“, kao primatelj master franšize za Hrvatsku i sve zemlje Centralne i Istočne Europe, vodit će razvoj franšizne mreže i konstantno pružati potporu pojedinačnim primateljima franšize „od ideje do realizacije“.

Zašto pokrenuti LG Laundry Lounge franšizu?

Za otvorenje LG Laundry Lounge praonice nije potrebno puno iskustva, znanja i financija. Nije potrebno polagati majstorski niti stručni ispit. Potrebno je samo ispuniti minimalne tehničke uvjete. Pri tome, praonica je jednostavno i profitabilno ulaganje – za njeno otvorenje i vođenje potrebne su niske početne investicije, a kako  zahtijeva minimum radne snage, nema niti velikih fiksnih troškova. S druge strane, usluge su uvijek tražene, a naplata usluga je u gotovini – bez odgoda plaćanja i nenaplativih potraživanja – čime se omogućuje brži povrat investicije.

Tipični korisnici samoposlužnih praonica su turisti, studenti, podstanari bez vlastite perilice rublja, ali i osobe čija je kućna perilica trenutno izvan upotrebe, te oni koji imaju dostupnu perilicu, ali koriste praonicu zbog mogućnosti bržeg pranja, većeg broja perilica i njihovog većeg kapaciteta (kućne perilice ne mogu oprati velike komade rublja poput deka, jakni, prekrivača, itd.). Korisnici su, s druge strane, i hoteli, restorani, tvrtke za čišćenje, javne institucije, studentski domovi, apartmani, kampovi, marine, hosteli, domovi umirovljenika, male tvrtke (frizeri, saloni ljepote, radionice...).

Što čini LG Laundry Lounge posebnim?

Kvaliteta opreme i usluge. Kako su ovo strojevi velikog kapaciteta, mogu se prati i veći komadi poput perjanih jakni, prekrivača, deka...

Ugodan ambijent. LG Laundry Lounge trudi se i dizajnom praonice prenijeti dio „kućne atmosfere“. Bojama, unutarnjim uređenjem i savršenom čistoćom prostora stvorena je ugodna atmosfera, a klijentima je na raspolaganju besplatan internet, televizija, aparati za kavu, sokovi i grickalice, dječji kutak – sve kako bi se osjećali „kao kod kuće“. Dok čekaju, klijenti mogu napuniti svoj pametni uređaj ili besplatno koristiti tablet.

Automatizacija. Način plaćanja u LG Laundry Lounge praonicama prilagođen je kovanicama i karticama. Drugi vid automatizacije, ne manje važan, jeste automatsko doziranje sredstava za pranje.

Broj vlastitih poslovnica

Više od 50 (SAD, Kina, Italija, Španjolska, Francuska, Filipini, UAE, Indija, Vijetnam, Malezija, Australija, Čile...)

Broj franšiznih poslovnica

3 u Hrvatskoj (Zagreb i Zadar)
1 Crna Gora (Podgorica)
1 Srbija (Beograd)

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

Tvrtka „Bijeli svijet“, davatelj master franšize, obezbeđuje sve neophodne strojeve i rezervne dijelove, servis i montažu i knjigu standarda, te sljedeću podršku i usluge:

 • Planiranje
  • razvoj ideje
  • analiza potreba i studija izvodljivosti (izbor opreme)
  • pomoć pri pokretanju posla
 • Izrada nacrta
  • nacrti prostora i instalacija
  • radni postupak i tehnološki projekt
 • Ugradnja
 • Obuka osoblja
  • trening osoblja
  • mjere zaštite na radu
 • održavanje strojeva
 • Podrška
  • marketinška
  • prodajna podrška

Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Primatelj franšize ne plaća ulaznu niti redovitu franšiznu naknadu – jedino je u obvezi koristiti LG profesionalne strojeve.

Visina investicija ovisi o odabranoj opremi. Navodimo dva primjera:

Samoposlužna praonica koju čine 4 perilice i 4 sušilice rublja, žetonjera i mjenjač novaca – ukupna investicija cca 20.000 EUR (cijena strojeva i žetonjere – cca 16.000 EUR; uređenje prostora – cca 4.000 EUR)

Uslužna praonica sa 2 perilice, 2 sušilice, valjkom, glačalom sa stolom – ukupna investicija cca 12.000 EUR (strojevi 10.000 EUR i uređenje prostora cca 2.000 EUR).

Neophodna su i sredstva za početak poslovanja – tekuća poslovna likvidnost.


Osnovni zahtjevi sustava

Prostor od min. 30 četvornih metara na prometnoj lokaciji – poželjna su mjesta s dovoljno stanovništva ili mjesta pored trgovina s velikom posetom, a svakako se preporučuju lokacije u blizini parkirališta. Franšiza je također pogodna za otvorenje u hostelima, marinama, kampovima, studentskim domovima.
Prostor mora udovoljavati minimalnim tehničkim uvjetima propisanim zakonom.


Informacije o davatelju franšize

Bijeli Svijet d.o.o.

Kranjčevićeva 50, Zagreb

+385 1 309 18 70

info@brightworld.hr

brightworld.hr

Kontakt osoba za kandidate

Mario Martinek

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno LG Laundry Lounge.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba detaljno provjeriti ponudu franšiznoga sustava. Uredništvo i samo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja niti obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.