"Malac genijalac" je djelatnost "s misijom" – posao u kojem naši suradnici i poslovni partneri imaju osobnu afirmaciju i satisfakciju. To je koncept koji uz razumno ulaganje, omogućuje brzi povrat investicije i dobru zaradu.
Četvrtak
06.07.2017
O novitetima, promjenama te daljnjem razvoju škole mentalne aritmetike "Malac genijalac", govori osnivač koncepta Vladimir Novicki
 

Škola mentalne aritmetike "Malac genijalac" za kratko je vrijeme napravila "bum" u Srbiji. U ovom trenutku, na tom tržištu posluje 25 franšiznih škola, a od jeseni će ih biti više od 50. U Bosni i Hercegovini su u tijeku pripreme za otvorenje novih centara u petnestak gradova, a počelo je i poslovanje u Mađarskoj. Također, uskoro bi se ove školice trebale pojaviti i na novim tržištima.

Usto su u školi "Malac genijalac" odlučili razviti vlastiti program kroz partnerstvo s mentorima iz Japana, mijenjajući program po kojem su do sada radili. Sve to je bio dobar povod za razgovor s Vladimirom Novickim, osnivačem škole "Malac genijalac".

Kako objašnjavate tako brz uspjeh škole "Malac genijalac", odnosno, brzo širenje mreže? Što je, po Vašem mišljenju, bio ključ uspjeha?

"Malac genijalac" je djelatnost "s misijom" – posao u kojem naši suradnici i poslovni partneri imaju osobnu afirmaciju i satisfakciju. To je koncept koji uz razumno ulaganje, omogućuje brzi povrat investicije i dobru zaradu. Za razliku od većine drugih ponuda, "Malac genijalac" je dinamičan i sveobuhvatan koncept. Naš je cilj postojeću ponudu stalno unapređivati te inovirati, tako što ćemo uvoditi nove licencirane ili kreirane obrazovne programe i tečajeve. Na taj način, svim svojim partnerima osiguravamo ne samo kontinuiran i stabilan razvoj, već i vodeću ulogu na tržištu obrazovanja.

Iako ste ranije bili primatelj franšize mentalne aritmetike, odlučili ste se napraviti vlastiti program. Zašto, i o čemu je riječ?

Na neki se način mi vraćamo korijenima, jer je mentalna aritmetika disciplina koja potječe s dalekog Istoka. Naš je tim početkom godine boravio u Japanu kako bismo produbili znanje i dodatno se usavršili. Tamo smo imali priliku predstaviti naš rad vrhunskim autoritetima iz oblasti mentalne aritmetike. Kao kruna tog posjeta, uspostavljena je suradnja s prestižnim japanskim Institutom Tomoe Soroban, koji nas je prepoznao kao referentnog i pouzdanog partnera. Zahvaljujući posebnom pozivu koji smo dobili, imali smo čast i privilegiju poslati našu "master" profesorku Danicu Banzić, na dodatno usavršavanje.

IMG:8717:

Foto: Malac genijalac - Na usavršavanju u Japanu

Nakon specijalizacije, ona se vratila kao stručnjak i potvrđeni predavač japanske Soroban metode. Dragocjeno znanje i iskustvo stečeno ovim usavršavanjem uobličili smo u novi koncept, po kojem se dalje obučavaju profesori u svim našim školama. Kako bi cijeli sustav bio zaokružen, odlučili smo investirati u vlastite resurse, što bi nam omogućilo uspješno širenje na nova tržišta. U suradnji s partnerima iz Japana primijenili smo dragocjena iskustva kako bismo stvorili nastavna sredstva i udžbenike prilagođene novoj metodi. Tako je nastao Hikari, zaštićeni program mentalne aritmetike kojim se u potpunosti zaokružuje model, te cjelokupan koncept postaje naše vlasništvo. Sjajna je novina da će se abakus ubuduće proizvoditi u Srbiji po japanskom standardu i tehnologiji. Time nestaje potreba za uvozom, a istovremeno, pokazujemo društvenu odgovornost jer omogućavamo partnerstvo s dječjom udrugom iz Subotice, čiji će članovi praviti abakus po japanskoj tehnologiji.

U tijeku je ljetna pauza, planirate li neke aktivnosti tijekom ovog razdoblja?

Naravno, potrebno je pružiti određene sadržaje i tijekom ljeta. Ipak, protivnici smo nekakvih brzih tečajeva ili intezivne nastave. Sigurno je da nema prečica do kvalitetnog znanja, jer je to proces koji mora kontinuirano trajati uz neophodno vrijeme i trud. U tom smislu, mi u vrijeme raspusta organiziramo samo ono što razdoblju raspusta i priliči. To su ljetni kampovi obogaćeni laganim edukativnim sadržajem. Smatramo da avantura u prirodi, uz fizičku i primjerenu edukativnu aktivnost prestavlja dobitnu kombinaciju.

Svojedobno ste najavili da ćete u okviru "Malca genijalca" ponuditi i druge edukativne programe. Što je s tim planom?

Naša vizija je razvoj i poziciranje "Malca genijalca" kao vodeće škole intelektualnih vještina, koja nije vezana samo za jedan postojeći program, ili samo za ograničeni starosni uzrast polaznika. Zahvaljujući dragocjenom iskustvu u radu s djecom, naši se programi dodatno razvijaju i evoluiraju. Pored mentalne aritmetike sprema se uvođenje i suvremenih modela poput kodiranja, ranog programiranja za djecu ili robotike... Smatramo da je potrebno spojiti "ono što je najbolje iz više različitih svjetova", jednom riječju, spojiti Istok i Zapad. Pažljivo osmišljavamo programe jer želimo uspostaviti nove standarde na tržištu i biti originalni. Očekujemo da bi prvi novi programi mogli startati od jeseni. To znači i da bi potencijalni primatelj franšize mogao birati ne samo između programa mentalne aritmetike, već bi po vlastitom izboru mogao uvrsti one programe iz palače "Malac genijalac" koje sam odabere.

Poslujete za sada na tri tržišta. Ima li izgleda da "Malac genijalac" uđe na još neko tržište?

Za sada najavljujemo Crnu Goru, a vrlo smo blizu ulaska na tržište Slovenije i Hrvatske. Također, pregovaramo za tržište Cipra i Grčke. Sve nam to daje razloga vjerovati da ćemo nastaviti uspješno širenje mreže i u drugim zemljama regije.


Popularno na forumu