Malac genijalac / Na kraju školske godine
Ponedjeljak
16.07.2018
„Malac genijalac“, franšizni lanac škola mentalne aritmetike, organizirao je nedavno međunarodnu Olimpijadu u mentalnom računanju. Istodobno, ova škola u mreži ima sve više franšiznih jedinica, ali i novo tržište.
 

Vladimir Novicki, osnivač škole mentalne aritmetike „Malac genijalac“, kaže da će od rujna nove škole početi s radom i u Makedoniji. – Primatelj master franšize za Makedoniju je mladi poduzetnik iz Beograda koji ima bogato poslovno iskustvo u području edukacije, a na novi se korak odlučio zajedno s lokalnim partnerom iz Makedonije. U planu je da od rujna nastava bude dostupna na nekoliko lokacija u Skoplju, Kumanovu, Ohridu, Velesu – kaže Novicki.

Osim što započinje poslovanje na makedonskom tržištu, „Malac genijalac“ nastavlja širiti mrežu i na tržištima na kojima već posluje.

Nakon prve škole u Splitu, otvorene su nove franšizne jedinice u Rijeci, Osjeku i Šibeniku. Do jeseni je, kako kaže Novicki, u planu otvaranje škola u još nekoliko gradova u Hrvatskoj.

U Srbiji, od rujna, prema njegovim riječima, s radom će početi novi franšizni centri u Beogradu, Temerinu, Raški i Ivanjici. U Bosni i Hercegovini otvoreno je desetak novih centara – u Tuzli, Zenici, Vitezu, Modriči, Zvorniku i drugim mjestima.

U Crnoj Gori otvorene su nove škole na Cetinju i u Pljevljima.

Međunarodna Olimpijada u mentalnom računanju

Početkom lipnja u Beogradu je organizirana velika međunarodna Olimpijada u mentalnom računanju. Na ovom događaju sudjelovalo je oko 1.200 natjecatelja u dobi od 5 do 12 godina koji pohađaju program „Malac genijalac“.  – Osnovni cilj Olimpijade bilo je stvaranje stimulativne atmosfere u kojoj bi djeca, koja su vrijedno radila na razvijanju svojih intelektualnih potencijala, pokazala svoja postignuća te bila nagrađena za uloženi trud – kaže Novcki.

„Malac genijalac“ trenutačno posluje u osam zemalja. U cjelokupnoj franšiznoj mreži djeluje115 škola, od čega u Srbiji 65, Bosni i Hercegovini 23, Mađarskoj 10, Crnoj Gori 11, Švicarskoj jedna, Hrvatskoj četiri i Slovačkoj jedna. Pripreme za otvaranje škola u Makedoniji su u tijeku.


Olimpijada u mentalnom računanju / Beograd, lipanj 2018.

Popularno na forumu