Naši partneri iz zemalja ove regije su vrlo poslovno orijentirani. Sustav je zadivljujuće rastao u posljednjih nekoliko godina.
Helen Doron
Utorak
10.06.2014
Franšizna mreža centara za rano učenje engleskog jezika Helen Doron raste zavidnom brzinom u ovoj regiji. To potvrđuje i Helen Doron, tvorac istoimene franšize.
 

Tijekom nedavne posjete Beogradu, kao gost foruma "Biti uspješan u franšizingu", Helen Doron se osvrnula i na rad centara koji pod njenim imenom posluju u zemljama ove regije. Naime, edukativni centri u kojima se engleski jezik uči po Helen Doron metodi, postoje u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Na svakom od tih tržišta, Helen Doron surađuje i poslovanje razvija preko primatelja master franšize.

Kako sama kaže, izuzetno je zadovoljna razvojem mreže. – Naši partneri iz zemalja ove regije su vrlo poslovno orijentirani. Sustav je zadivljujuće rastao u posljednjih nekoliko godina – kaže Helen Doron. 

Prvi Helen Doron centar u Srbiji je otvoren još prije petnaest godina, a danas ih ima 20. U Hrvatsku, franšiza je stigla 2009. i za svega pet godina, otvoreno je 18 centara. U Sloveniji trenutno radi pet, u Makedoniji četiri, a u Bosni tri centra.

Kako je počelo 

Svoju metodu učenja engleskog jezika Helen Doron je osmislila davne 1985, a sustav je, kako priča, prvo testirala na svojoj djeci. Kad razmišlja o počecima, kaže da je s vrlo malom investicijom uspjela otvoriti školu i pokrenuti posao. Budući da je po struci lingvista, o samom vođenju škole, međutim, "nije znala ništa". – Trebalo mi je više od godinu dana da shvatim kako biznis funkcionira – kaže. 

Prve materijale je pripremala sama. – Sjela bih za klavir, pjevala i svirala i sve to snimala. Te materijale sam koristila u prvoj školi, ali sam onda shvatila da sve mora biti profesionalnije – kaže Helen Doron. 

Tijekom godina, svoju metodologiju je usavršila, a znanje počela prenosi i drugima. Tako je prvi franšizni centar otvoren 1997. u Austriji.

Konstantan razvoj

Danas se po Helen Doron metodi engleski jezik uči u više od 800 centara u 34 zemlje diljem svijeta.

Prije dvije godine, Helen Doron grupacija je započela suradnju i sa Sveučilištem u Cambridgeu, tako da se polaznici Helen Doron škola mogu pripremiti za polaganje Cambridge testova engleskog jezika i dobiti međunarodno priznate certifikate.

Nedavno su potpisali i franšizni ugovor za otvaranje centara u Grčkoj. – Postoji veliko interesovanje iz zemalja Latinske Amerike. U nekima od njih već rade Helen Doron centri – dodaje Doron.

Prije godinu dana su pokrenuli i vlastitu radio-stanicu. – U posljednje vrijeme uloženo je mnogo sredstava u tehnološki razvijene metode poput interaktivnih knjiga – kaže Doron.

Pored engleskog jezika, u okviru Helen Doron grupacije razvija se još nekoliko edukativnih programa: MathJogs je program koji matematiku objašnjava na zabavan način; Ready-Steady-Move! je program namijenjen fizičkom razvoju djece kroz borilačke vještine, jogu i pilates; Super-Nature je namijenjen djeci koja engleski jezik uče u klasičnim školama, a Dada-Vinci je osmišljen za bebe i namijenjen razvoju njihovih motoričkih, socijalnih i kognitivnih sposobnosti. Programi MathJogs i Ready-Steady-Move! se također šire kroz franšizu.


Popularno na forumu