Jezik matematike svi razumiju

Malac genijalac:
Škola mentalne aritmetike otvorena je i u Segedinu
Ponedjeljak
20.03.2017
Škola mentalne aritmetike "Malac genijalac" otvorena je nedavno i u Mađarskoj – to je treće tržište u regiji na kojem ovaj koncept posluje te planira razviti mrežu franšiza.
 

Nakon Srbije i Bosne i Hercegovine, "Malac genijalac", škola mentalne aritmetike, počela je s radom i na teritoriju Mađarske. U Mađarskoj će franšiza poslovati pod nazivom Kis Zseni, što je i prijevod imena "Malac genijalac" na mađarski jezik. – Nakon nastave na mađarskom, koju je "Malac genijalac" organizirao u školi u Subotici, javila se logična mogućnost da se djelatnost proširiti i na susjednu Mađarsku. Pozitivna iskustva iz Subotice presudno su utjecala na donošenje ovakve poslovne odluke – objašnjava Vladimir Novicki, vlasnik franšiznog koncepta "Malac genijalac".

Vladimir Novicki je s partnerom iz Mađarske osnovao tvrtku koja je, zapravo, primatelj master franšize za tu zemlju. Prvu školu mentalne aritmetike otvorili su samostalno u Segedinu. – Nakon pokretanja nastave i upisa prve generacije polaznika, očekujemo otvorenje novih centara, a mreža će se širiti kao i dosad – davanjem franšize – objašnjava Novicki.

Mentalna aritmetika te računaljka abakus predstavljaju, prema njegovim riječima, novinu na mađarskom tržištu te su očekivanja optimistična, imajući u vidu i popularnost koju je ova franšiza za kratko vrijeme stekla u Srbiji. – Nedostatak konkurencije svakako jeste prednost, ali, s druge strane, bit će potreban dodatni marketinški napor kako bi se program u dovoljnoj mjeri prezentirao na novom tržištu – dodaje Novicki.


Popularno na forumu