Prvi korak ka inozemnim partnerima

Šansa i za tvrtke iz ove regije
Šansa i za tvrtke iz ove regije / Coders Lab traži primatelje franšize prije svega u zemljama Centralne i Jugoistočne Europe, a poželjni partneri su tvrtke koje se bave edukacijom, zapošljavanjem, upravljanjem ljudskim resursima
Četvrtak
14.02.2019
Coders Lab, najveća mreža IT škola u Poljskoj, ulazi na prvo inozemno tržište – franšizni je ugovor potpisan za područje Rumunjske. Franšiza je dostupna i za zemlje ove regije.
 

Nakon što je osigurala vodeću poziciju na domaćem tržištu, poljska škola programiranja Coders Lab upravo je potpisala ugovor o franšizi s rumunjskom tvrtkom eJobs, najvećom internetskom platformom za zapošljavanje. Kao primatelj franšize, eJobs ima mogućnost proširiti postojeću ponudu specijaliziranim IT tečajevima, koristeći know-how Coders Laba kao plug & play alat u tom procesu, navodi se u priopćenju poljske tvrtke.

Marcin Tchórzewski, osnivač i izvršni direktor Coders Laba, ističe da ova tvrtka vlastitom ponudom IT tečajeva značajno pomaže u rješavanju problema vidljivih ne samo na poljskom tržištu rada. – Strukturna neusklađenost između potreba poslodavaca i broja IT stručnjaka javlja se u većini europskih zemalja – primjećuje on. – To vrijedi i za Rumunjsku, gdje smo upravo započeli suradnju s jakim partnerom. Ne sumnjamo da će eJobs uspostaviti sinergiju između postojećeg poslovanja i naše ponude tečajeva – kaže Tchórzewski.  

S druge strane, uzevši franšizu Coders Laba,  tvrtka eJobs dobiva priliku razviti novo područje djelovanja.
Prije dvadeset godina bili smo vodeća tvrtka na tržištu zapošljavanja, a obrazovanje je sljedeći veliki korak u izgradnji ne samo našeg poslovanja, već i industrije. Vjerujemo da je ulaganje u obrazovanje neizbježno s obzirom na previranja u sektoru ljudskih resursa. U ovom trenutku, IT stručnjaci su među tri najtraženija zanimanja, a tvrtke još uvijek nemaju dovoljno kandidata da popune sva IT radna mjesta. Coders Lab će popuniti ovu prazninu i dati priliku i kandidatima i tvrtkama da pobjede u utakmici koja se vodi između poslodavaca i budućih zaposlenika. Tržište, zapravo, lako može primiti i do 20.000 IT stručnjaka, tako da je put otvoren za sve one koji žele izgraditi karijeru u ovom području – kaže Bogdan Badea, izvršni direktor eJobsa.

Kao što je predviđeno franšiznom suradnjom, eJobs će imati ekskluzivno pravo otvorenja i razvoja lanca Coders Lab bootcampova (škola programiranja) na području Rumunjske. Primatelj će franšize biti zadužen za pronalaženje predavača, organiziranje tečajeva, marketing i prodaju, dok će, s druge strane, IT stručnjaci iz sjedišta Coders Laba u Poljskoj raditi na razvoju i ažuriranju nastavnih materijala. Za početak, Coders Lab će u Rumunjskoj ponuditi dva tečaja (JavaScript programer: React i Back-end programer: PHP), a ponuda će se s vremenom proširiti. Prvi Coders Lab bootcampovi trebali bi početi s radom na proljeće 2019. godine.

Davatelj franšize, navodi se dalje u priopćenju, nastavlja tražiti partnere i u drugim europskim zemljama.
Za sada smo fokusirani na zemlje Centralne i Jugoistočne Europe, ali također vidimo veliki potencijal u zemljama s visokom stopom nezaposlenosti poput Španjolske i Italije. Naš koncept franšize posebno je pogodan za tvrtke koje se već bave obrazovanjem, poput strukovnih i privatnih škola te škola stranih jezika. S druge strane, kako to potvrđuje i ova suradnja s eJobsom, Coders Lab može biti opcija i za tvrtke za zapošljavanje ili upravljanje ljudskim resursima – kaže Marcin Tchórzewski. 

Osim konstantnog ažuriranja nastavnih materijala, primatelji Coders Lab franšize dobivaju paket alata koji će im pomoći u svakodnevnom poslovanju – to uključuje i Learning Management System, koji omogućuje jednostavnu i učinkovitu organizaciju i praćenje rasporeda predavanja, razmještaja predavača, profila polaznika, popunjenosti soba i tečajeva, popularnosti nastavnika, izvješća o profitabilnosti i slično.


Popularno na forumu