Dobro „programirana“ franšiza

Učenje kroz igru je najbolji način da djeca prevladaju strah od učenja i shvate da znanost može biti i zabavna.
Ponedjeljak
01.04.2013
RoboCamp smišlja i organizira edukativne, ali zabavne programe za djecu. Cilj je probudi strast prema znanosti.
 

RoboCamp je dobro poznat među radoznalom i maštovitom djecom u Poljskoj. Od 2006. tvrtka RoboNet, vlasnik koncepta, smišlja i organizira radionice za djecu koja se kroz igru uvode u svijet znanosti. Tvrtka je do sada pokrenula dva edukativna centra u svom vlasništvu i osam kroz franšizu.

- Naglasak je stavljen na razvoj kreativnosti i mašte kod djece, koja se uče promatrati i razumijevati svijet. U programu koristimo suvremene komplete LEGO We Do i LEGO Mindstorms kockice, koji su razvijeni u suradnji s istraživačima s prestižnog Massachusetts Institute of Technology. A Lego kockice su jednostavne i zabavne i lako ih mogu koristiti čak i djeca od šest godina - kaže Adam Barzowski iz tvrtke RoboNet.

- Učenje kroz igru je, u stvari, najbolji način da djeca prevladaju strah od učenja koji vuku iz škole i shvate da znanost može biti i zabavna - dodaje Barzowski.

Potencijalni primatelji RoboCamp franšize bi trebalo izdvojiti nešto više od 7.000 eura (30.000 zlota). Primatelji franšize dobivaju pristup korporativnom IT sustavu koji pruža potrebnu tehničku potporu svim RoboCamp centrima. Dostupan je i sustav učenja online (e-learning) koji mogu koristiti i nastavnici i polaznici programa. Franšizni centri, također, mogu računati na punu podršku centralnog korisničkog servisa, ali i na marketinške aktivnosti, kao što su oglašavanje u medijima ili mailing kampanje.

Prije stupanja u sustav, primatelji franšize i njihovi zaposlenici prolaze kroz obuku i pohađaju predavanja o prodaji i pružanju usluge klijentima. Mogu iskoristiti i pomoć odgajatelja i psihologa koji će ih savjetovati kako raditi sa djecom.


Popularno na forumu