Poslovna prilika u školi jezika

Mortimer English Club svog idealnog primatelja master franšize za teritorij Srbije traži među poduzetnim, dobro organiziranim i motiviranim osobama, koje poznaju lokalno tržište, a iznimno su zainteresirane za sektor edukativnih usluga i obrazovanja.
Srijeda
25.09.2013
Mortimer English Club širi svoju mrežu franšiznih centara za učenje engleskog jezika u više od 20 zemalja. Primatelja master franšize traže i u ovoj regiji.
 

Prvi centar za učenje engleskog jezika Mortimer English Club otvorila je 1990. Karola Scheer u Njemačkoj. Isprva je radila s odraslima, a od 1995. ponudu svog centra je proširila i programima za djecu. Rad u malim grupama i učenje jezika po inovativnoj metodi, koja je uključivala igru i zabavu, ubrzo je donijela rezultate. Nevjerojatan napredak koji su postizala djeca, ali i odrasli, navelo je predstavnike Mortimera da svoje iskustvo, znanje i metodu učenja jezika prošire mnogo dalje od jednog grada u Njemačkoj. Tako je se Mortimer English Club počeo širiti kroz franšizu.

Prvi franšizni centar je otvoren 1999, a prve primatelje master franšize izvan matičnog tržišta pronašli su 2008. u Austriji i Mađarskoj. Mreža franšiznih centara pod jedinstvenim brandom Mortimer English Club danas se prostire u više od 20 zemalja svijeta. Tvrtka, međutim, odnedavno traži i primatelja master franšize koji bi implementirao sustav i razvio franšiznu mrežu u Srbiji.

Kako kaže Karola Scheer, direktorica tvrtke Mortimer English Club, iskustvo u poslovanju kroz franšizing duže od 20 godina je jedna od osnovnih prednosti ovog sustava. Kompletno poslovno znanje, koje su sticali "brušenjem" na tržištu, primatelj franšize dobiva kao dio osnovne podrške. Obuka, operativni priručnik, kao i kompletna podrška i pomoć pri vođenju centra, obuci zaposlenih i marketingu - dio su franšiznog paketa koji Mortimer English Club osigurava svim partnerima u franšiznoj mreži.

Pored toga što će dobiti pravo na korištenje branda, primatelj master franšize može računati i na pomoć pri osnivanju i otvaranju glavnog centra u Srbiji, kao i pri razvoju mreže pojedničanih franšiznih centara. Pošto ima pravo franšizu prodavati novim primateljima, nositelj master franšize, prirodno, ima obvezu pomagati im i usmjeravati ih kada je to potrebno. Za lakše upravljanje centrom, davatelj franšize, pak, daje vrlo konkretne preporuke - recimo, u kojem vremenskom periodu je najbolje organizirati nastavu u odnosu na grupe polaznika (djecu, odrasle, nezaposlene, starije osobe, poslovne ljude).

Mortimer English Club svoj ​​uspjeh najviše duguje inovativnoj metodi učenja jezika i kvalitetnom nastavnom materijalu. Pošavši od toga da djeca u najranijoj dobi mogu naučiti strani jezik lako kao maternji, program su prilagodili situacijama u kojima su djeca prirodno opuštena i neopterećenja, što pospješuje prihvaćanje i pamćenje novih pojmova - engleski jezik se tako u svijet djeteta uvodi kroz igru, pjevanje i zabavu. Pošto se radi u malim grupama, predavač se može posvetiti svakom od polaznika, što također jamči napredak u učenju. Sve udžbenike i nastavni materijal s detaljnim uputama za predavače osmislili su stručnjaci i suradnici Mortimer centra i dostavljaju se redovito svim partnerima i primateljima franšize.

Iznosi potrebnih investicija za provedbu franšize, kao i mjesečne naknade razlikuju se od države do države i ovise prvenstveno o veličini teritorija koju pokriva master franšiza. Primalac master franšize, pak, može ostvariti prihode od prodaje pojedinačnih franšiza, mjesečnih naknada, prodaje nastavnog materijala i radionica za usavršavanje predavača.

Mortimer English Club svog idealnog primatelja master franšize traži među poduzetnim, dobro organiziranim i motiviranim osobama, koje poznaju lokalno tržište, te iznimno su zainteresirane za sektor edukativnih usluga i obrazovanja.

Na temelju podataka koje je objavila Njemačka franšizna asocijacija, ispitujući stupanj i broj zadovoljnih partnera u različitim franšiznim sustavima, Međunarodni centar za franšizno poslovanje i suradnju (F&C) dodijelio je "F&C Silver Award 2010" tvrtki Mortimer English Club. Ovo priznanje, koje je samo nekoliko davatelja franšize dobilo do sad, dodjeljuje se za vrhunsku podršku i besprijekoran odnos koji davatelj franšize pruža i održava sa svojim primateljima.


Popularno na forumu