‘s Fahl

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

Naš posao je kutija, ili bolje rečeno - puno kutija. Uzeli smo kutiju i dali joj naziv "Fahl" i sada to više nije samo naša kutija, već mini trgovina s proizvodima iz cijele Europe. Fahl trgovina sastoji se od 300 kutija punih kvalitetnim, domaćim proizvodima malih proizvođača, OPG-ovaca, umjetnika, zanatlija, kreativaca koji na ovaj način imaju jedinstvenu priliku za predstavljanje svojih ideja i svojih proizvoda  na tržištu, od meda i maslinovog ulja, do nakita i suvenira.

Naša priča bazirana je na shop-in-shop konceptu.  

Fahl je počeo kao retail start-up prije 5 godina u Beču. Danas već ima devet Fahl dućana u Austriji, Njemačkoj I Švicarskoj. Volimo za sebe reći da smo dućan s 300 – 400 drvenih kutija na zidu. Te kutije proizvođači iz Hrvatske mogu unajmiti za mjesečnu naknadnu.

Ovaj je poslovni model  provjeren i pokazao se kao vrlo uspješan način prodaje. Do danas je na ovaj način, na devet lokacija, dosegnut  promet od gotovo 4 milijuna eura. Već 900.000 proizvoda malih proizvođača u zadnjih je pet godina s Fahl trgovinom došlo do svojih potrošača. Ponosni smo što je Fahl postao odskočna daska za male poduzetnike!

Dobiti franšizu Fahla znači imati slobodu i sigurnost, a u isto vrijeme biti samostalan. Franšiza daje priliku za kreativnost i inovativnost.

Hrvatska ima  puno malih proizvođača ulja, džemova, meda, maslinovog ulja, sira, nakita… koji svoje proizvode mogu učiniti dostupnim cijeloj Europi kroz koncept Fahl trgovine. Sami birate šta biste htjeli ponuditi u svakoj od 300 kutija.

Fahl je prilika za plasman proizvoda malih proizvođača iz Hrvatske u čak šest outleta u Austriji, dva u Njemačkoj i jedan u Švicarskoj. U pripremi je još nekoliko autleta diljem Europe.

Broj vlastitih poslovnica

-

Broj franšiznih poslovnica

6 u Austriji (Beč, Salzburg, Linz, Graz 2x, Dornbirn), plus 6 franšiznih cornera u Austriji 
2 u Njemačkoj (Hamburg, Buxtehude)
1 u Švicarskoj (St. Gallen)

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

Korisnik franšize iz sjedišta tvrtke u Beču dobiva 0-24 satnu podršku, sedam dana u tjednu. Dobiva sve kutije, informatičku podršku (software, tehniku), sve što će pomoći da se u nekoliko mjeseci osamostali u poslu. Korisnik franšize sam bira proizvode, zaposlenike…

Korisnik franšize dobiva iskustvo u vezi marketing, prodaja i komunikacija.

Korisnik franšize obvezan je osigurati prikladan skladišni prostor od min 80 m2.

Sve upute o načinu i uvjetima dobivanja Fahl franšize detaljno su opisane u posebnom Priručniku.


Procijenjena ukupna vrijednost investicije

 • Ulazna naknada: 35.000€
 • Ukupna investicija: 45.000€
 • tekuće naknade: 0€
 • marketing naknade: 0€
 • Redovna naknada: 9-16%

Osnovni zahtjevi sustava

Želimo surađivati s osobama koje su povezane s mjestom gdje žive i dobro poznaju ljude, njihove želje i potrebe, te način komunikacije koji najviše odgovara svima.

Od  budućeg korisnika franšize očekujemo:

 • Jaku motivaciju za pokretanjem vlastitog posla
 • Ljubav prema regiji
 • Spremnost na predan rad
 • Dobre odnose s klijentima
 • Potrebni inicijalni kapital

Primatelj franšize je obvezan osigurati:

 • prikladan skladišni prostor od min 80 m2

Zahtjevi za kandidate:

 • Jaka motivacija za pokretanjem vlastitog posla
 • Ljubav prema regojoe
 • Spremnost na predan rad
 • Dobri odnosi s klijentima
 • Potreban inicijalni kapital

Informacije o davatelju franšize

S Fachl Gmbh

Weitlofgasse 14 1180 Bec

+43 676 84 95 89 210

expansion@fahl.hr

fahl.hr

Kontakt osoba za kandidate

Merima Ribic (Hrvatski

Njemacki

Engleski)

Čekamo vas! Fahl tim

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno ‘s Fahl.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba detaljno provjeriti ponudu franšiznoga sustava. Uredništvo i samo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja niti obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.