Naturhouse

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

Naturhouse je vodeća tvrtka na polju dijetetike i prehrane. Tvrtka nudi sveobuhvatne tretmane koji pomažu u borbi protiv ne samo prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, već i mnogih drugih prehrambenih problema. Ova sveobuhvatnost je ono što razlikuje Naturhouse od ostalih dijetetičkih/nutricionističkih ureda. Stalna njega i stručna podrška, individualni prehrambeni plan i dodaci na bazi prirodnih ekstrakata ključ su uspjeha! Glavna ideja koja stoji iza tretmana je naučiti ispravne prehrambene navike koje rezultiraju vitkom figurom, dobrim zdravljem i izvrsnom dobrobiti.

Naturhouse posluje od 1992. godine, trenutačno ima preko 2300 podružnica u preko 40 zemalja svijeta! Tvrtka je s radom u Hrvatskoj započela 2015. godine. Planovi tvrtke pretpostavljaju daljnji dinamični razvoj u zemlji u većim gradovima (preko 40 000 stanovnika) i manjim gradovima (oko 20 000 stanovnika1).

Naturhouse je tvrtka koja je više puta nagrađivana od strane Top 100 Global Franchises Awards, Forbes, itd. Prema Franchise Direct, to je jedina španjolska franšiza među 30 najboljih na svijetu!

Tvrtka ne naplaćuje početnu naknadu ili naknadu za promet. Naknada za licencu iznosi 2,3 tisuće HKN + PDV koji se plaća unaprijed za svaku godinu ugovora o franšizi. Rok trajanja ugovora je 5 godina s mogućnošću produljenja. Davatelj franšize nudi niz obveznih tečajeva za osposobljavanje osoblja i osposobljavanje za investitore. Ovi su treninzi besplatni, a primatelj franšize pokriva samo troškove putovanja, smještaja i prehrane za ljude koji prolaze obuku.

Tvrtka nudi 2 rješenja: Naturhouse Standard i Naturhouse MINI.

Naturhouse Standard rješenje je koje se nudi u većim gradovima (preko 40 000 stanovnika) za dijetetičare/nutricioniste i poduzetnike koji nemaju tipično prehrambeno obrazovanje, ali žele voditi vlastiti posao pod imenom poznate marke i zapošljavati kvalificirano osoblje.

Naturhouse MINI savršeno je rješenje kada ste nutricionist i želite otvoriti svoj privatni ured pod natpisom prepoznatljive marke. Ovaj model pruža mogućnost otvaranja podružnice na temelju franšize u manjim gradovima do 20.000. stanovnika i vođenje posla na temelju samozapošljavanja. Primatelj franšize stoga je i dijetetičar/ nutricionist koji radi u tom trenutku i osoba koja upravlja svojim poslom. Ovo rješenje značajno smanjuje troškove rada.

Da biste započeli suradnju s lancem Naturhouse, morate imati iznos od 50-90 tisuća HKN, potreban za prilagodbu prostora mrežnim standardima. Taj iznos uključuje: sredstva za kupnju prodajnog i uredskog namještaja, računalni hardver i softver, troškove vizualne identifikacije. Uz to, za kupnju proizvoda potrebnih za pokretanje posla primatelj franšize mora izdvojiti oko 22,5 tisuća HKN.

Potencijalni primatelj franšize mora imati prostor (vlastiti ili unajmljeni) površine približno 30-50 m2 (ovisno o tome hoće li to biti Standard ili MINI prostor), po mogućnosti smješten u blizini drugih prodajnih mjesta. Troškovi obnove prostorije u kojoj će se provoditi aktivnosti kreću se u rasponu od 7-27 tisuća HKN, ovisno o općem stanju. Razdoblje povrata ulaganja koje procjenjuju predstavnici tvrtke je od 4 do 8 mjeseci.

Broj vlastitih poslovnica

Trenutačno ima preko 2300 podružnica u preko 40 zemalja svijeta, od čega je jedna u Hrvatskoj.

Broj franšiznih poslovnica

Trenutačno u Hrvatskoj postoji jedna franšizna jedinica.

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

 • savjet o odabiru pravog mjesta i procjeni opravdanosti ulaganja u pojedine gradove ili lokacije u određenom gradu,
 • podrška u zapošljavanju osoblja,
 • savjetovanje tijekom pripreme prostora u skladu s imidžom i zahtjevima mreže,
 • besplatna sveobuhvatna obuka za osoblje i korisnike franšize,
 • savjet o organizaciji lokalnih reklamnih aktivnosti,
 • dobavljanje širokog spektra proizvoda s robnom markom
 • briga o regionalnom koordinatoru,
 • aktivnosti oglašavanja i stvaranja pozitivne slike o brandu u cijeloj zemlji,
 • promocija objekta u trgovačkom magazinu Peso Perfecto, uključivanjem intervjua s osobljem i klijentima objekta.

Procijenjena ukupna vrijednost investicije

 • investicijski trošak - 50-90 tisuća HKN
 • naknada za licencu - 2,3 tisuće HKN + PDV godišnje.

Osnovni zahtjevi sustava

 • prostor površine približno 30-50 m² s izlogom, vlastiti ili unajmljeni,
 • dobra lokacija, promjetno mjesto prikladno za vođenje posla, po mogućnosti u blizini drugih trgovačkih i uslužnih mjesta,
 • dovoljno sredstva za pokretanje posla,
 • zaposlen visoko obrazovan nutricionist.

Informacije o davatelju franšize

Naturhouse d.o.o.

Frankopanska 2b 10 000 Zagreb

091 3737 038

croatia@naturhouse.com

naturhouse.com

Kontakt osoba za kandidate

Margita Zlatić

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno Naturhouse.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba detaljno provjeriti ponudu franšiznoga sustava. Uredništvo i samo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja niti obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.