Franšiza će biti daleko atraktivnija, budući da će vrijeme dostave biti značajno kraće. Zahvaljujući tome primatelji franšize neće više morati držati velike zalihe, a time će i troškovi transporta biti niži. Konačno, kao što sam ranije rekao, naši troškovi proizvodnje će, također, opasti i budući da carina u zemljama CEFTA nema, proizvod će biti daleko konkurentniji.
Sergio Calderon
Ponedjeljak
05.05.2014
Da li će otvorenje tvornice u Srbiji povećati tražnju za franšizom JumpingClay i kako će se pokretanje proizvodnje u Europi odraziti na ovdašnje primatelje franšize - govori Sergio Calderon.
 

Jo Young Kyun, predsjednik južnokorejske korporacije JumpingClay, i Sergio Calderon, primatelj "super master franšize" za regiju Balkana, najavili su nedavno da tvrtka planira otvoriti vlastito postrojenje za proizvodnju gline za modeliranje u Srbiji. Tvornica bi pokrivala tržišta Europske unije, Afrike, Ruske Federacije, Bliskog istoka. Predsjednik korporacije Jo Young Kyun kazao je tom prilikom da bi tvrtka nabavljala u Srbiji sve što joj bude dostupno - od tiskanih materijala, do strojeva i kemijskih supstanci.

Pod markom JumpingClay se, inače, razvija lanac trgovina u kojima se prodaje glina za modeliranje, ali i organiziraju edukativne i kreativne radionice za djecu. Primatelji JumpingClay franšize su zaduženi za vođenje tih trgovina, a kako će se pokretanje proizvodnje u Europi odraziti na njih, kao i koliko će taj potez povećati atraktivnost samog franšiznog sustava, ispričat će nam Sergio Calderon.

Južnokorejska tvrtka JumpingClay odlučila je otvoriti tvornicu u Srbiji. Zašto Srbija? 

Srbija ima ugovore o slobodnoj trgovini s Rusijom, Turskom, zemljama CEFTA, a pored toga, uvjeti trgovinske razmjene s Europskom unijom su, također, veoma povoljni. Srbija nudi i konkurentne i fleksibilne troškove rada, te investicijske poticaje. Sa ovom strateškom investicijom naš proizvod će biti konkurentniji, pri čemu će kvaliteta ostati na istoj razini.

Gdje će se tvornica nalaziti i koliko ljudi će zapošljavati? 

Planiramo otvoriti tvornicu u blizini Beograda i mislim da će u vrlo kratkom roku biti zaposleno 20 ljudi. 

Kako će pokretanje proizvodnje utjecati na franšizoprimce u ovoj regiji, i uopće u Europi. Da li će franšiza postati atraktivnija? 

Svakako, franšiza će biti daleko atraktivnija, budući da će vrijeme dostave biti značajno kraće. Zahvaljujući tome primatelji franšize neće više morati držati velike zalihe, a time će i troškovi transporta biti niži. Konačno, kao što sam ranije rekao, naši troškovi proizvodnje će, također, opasti i budući da carina u zemljama CEFTA nema, proizvod će biti daleko konkurentniji.

JumpingClay planira i otvoriti Institut umjetnosti. O čemu je, zapravo, riječ? 

JumpingClay Institut umjetnosti je izuzetno važan, budući da je to odjel u kojem se razvijaju novi edukativni programi, kao i dizajn proizvoda. Važan dio djelatnosti tvrtke je obuka instruktora, edukativni programi i razvoj kreativnosti. 

Kada smo nedavno razgovarali, bili ste na korak od potpisivanja master ugovora za tržište Bugarske. Da li je ta suradnja realizirana? 

Ugovor smo potpisali u travnju i primatelji master franšize tek treba započeti poslovanje. Trenutno rade na pronalaženju dobre lokacije za otvorenje prve trgovine u glavnom gradu - Sofiji.

Recite nam nešto o planovima za ovu godinu, da li ćete potpisati ugovor za još neko tržište? 

JumpingClay je nedavno potpisao ugovor za tržište Angole, Turske, Italije, a mi smo, također, dobili nekoliko upita iz drugih zemalja ove regije. Sasvim smo sigurni da će otvorenje tvornice dodatno pogurati razvoj biznisa i povećati interes.


Popularno na forumu