REFUŽO

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

REFUŽO je koncept koji je „nešto više“ od trgovine zdrave hrane i organskih proizvoda budući da nudi ne samo zdravu hranu iz organskog uzgoja već i hranu iz klasičnog uzgoja, domaćinsku, onu koja je po svojoj prirodi zdrava. I sve to prvenstveno u rinfuzi jer se jedino tako može postići odgovarajuća cijena proizvoda dostupna svim potrošačima. Naš asortiman čini preko 100 vrsta ljekovitog bilja, najveći izbor meda, začini i dodaci prehrani, bio hrana, razne vrste žitarica i sjemenki, mahunarke, suho voće, ulja... Svi ovi proizvodi dostupni su u rinfuzi i moguće ih je kupiti u količinama odgovarajućim svakom potrošaču što im istovremeno garantira ne samo uvijek svijež proizvod već i povoljniju cijenu.
Naša prednosti u odnosu na konkurenciju (Trgovački lanci koji imaju police sa zdravom hranom od čega jedan dio pakiran, a jedan dio u rinfuzi, Trgovine zdrave hrane i ljekarne koje imaju uglavnom pakirane proizvode) jeste to što nudimo znatno proširen asortiman proizvoda sa povoljnijim cijenama i u odgovarajućim količinama, a najveća prednost je USLUGA, odnosno neposredan odnos sa kupcem.

Ideja REFUŽO bazira se na tri premise: širok asortiman proizvoda u rinfuzi, proizvodi odgovarajuće cijene dostupni većini potrošača te kvalitetan i dugoročan odnos sa kupcem koji se temelji na poznavanju osnova zdravog načina života koje se konstantno prenose kupcu.  

Ovu ideju, uz dokazani poslovni koncept, želimo prenijeti i primateljima franšize, našim budućim partnerima.

Za početak, tražimo partnere - primatelje franšize - u slijedećim mestima: Kaštel, Solin, Trogir, Supeta, Makarska, Omiš, Sinj i Split. 

Franšiza REFUŽO ustrojena je po standardima propisanim Europskim etičkim kodeksom franšizinga i nudi Vam pristup provjerenom poslovnom konceptu kao i transfer kompletnog know-how za uspostavu i rad u vlastitoj trgovini, kvalitetnu obuku te konstantnu podršku i stalna unaprijeđenja.

Broj vlastitih poslovnica

2 (Split) 

Broj franšiznih poslovnica

5

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

Primatelji REFUŽO franšize mogu računati na prijenos kompletnog poslovnog formata:

 • osnovni know-how neophodan za selekciju i izbor prostora, opremanje prostora i prvo punjenje;
 • pravo na korištenje branda REFUŽO;
 • kompletan know-how za uspostavu poslovanja;
 • lista dobavljača i proizvoda; organiziran lanac nabave;
 • znanje o proizvodima i ophođenju sa proizvodima;
 • konstantna obuka i podrška tijekom poslovanja;
 • marketinške aktivnosti na razini sustava i potpora za lokalni marketing;
 • startni marketing kit,
 • itd.

Pošto će se roba naručivati pod istim uvjetima za cijeli sistem, uvjeti nabave će za primatelje biti znatno povoljniji nego inače a kako mreža bude rasla, bit će sve bolji. Također centralizirani razvoj omogućit će primateljima ne samo neprestano širenje asortimana već i efikasan i učinkovitiji marketing. 


Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Procjenjene startne investicije:

 • Okvirno oko 70.000 kn za prvo punjenje robe (ovisno o veličini prostora);
 • Oko 30.0000 kn za opremanje prostora (ovisno o stanju prostora i opremi koja se već posjeduje);
 • do 10.000 kn za (tekuće) operativne troškove poslovanja do break-even točke;
 • Ulazna franšizna naknada.

Franšizne naknade:

 • Ulazna franšinza naknada: 1.000 Kn (vrijednost startnog marketing kita);
 • Redovita mjesečna naknada: 2,5% ostvarenog prometa (ne plaća se prva 3 mjeseca!);
 • Mjesečna naknada za Marketing: 0,5% (ne plaća se prve godine!)

Osnovni zahtjevi sustava

 • poznavanje osnova zdravog načina života;
 • registriran obrt ili poduzeće;
 • spremnost na vlastiti rad i vlastiti angažman u poslovanju;
 • prostor u najmu ili posjedu, min 40+20m2 (prodajnog + skladišnog prostora);
 • poželjno iskustvo u trgovini.

Informacije o davatelju franšize

Eko Stil d.o.o.

Varaždinska 53, 21000 Split

+385 21 569 344

nenadlampalov@net.hr

facebook.com

Kontakt osoba za kandidate

Nenad Lampalov

Joško Brakus

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno REFUŽO.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Dobro došli na čaj i kavu /03.06.2020

Nakon ukidanja karantene, prvih znakova oporavka poslovanja, ali i inovacija koje su uveli, češki lanac trgovina čaja i kave Oxalis planira proširiti svoju franšiznu mrežu i izvan domaćeg tržišta.

Biznis i franšiza „3u1“ /27.05.2020

Ljudi koji vole životinje, a žele pokrenuti posao koji će im donijeti puno zadovoljstva i dobru zaradu, trebali bi razmisliti o franšizi „Dog & Style“, poručuje vlasnik ovog koncepta. Što se sve dobiva ulaskom u ovaj sustav, a što se, pak, očekuje od primatelja franšize?

Biznis koji ne staje /11.05.2020

Kako je Husse „pobijedio“ pandemiju, zašto je ovo dobar posao za obitelji bez previše kapitala i kakvu potporu mogu dobiti od sustava, govori Saša Milutinović, primatelj master franšize za Srbiju i Crnu Goru

Kad biznis s konopljom procvjeta /29.11.2019

Cbweed, talijanski proizvođač i distributer proizvoda na bazi konoplje, širi poslovanje kroz franšizu i zainteresiran je razviti prodajnu mrežu širom Europe.

Jeste li za sushi? /28.10.2019

Sushi by A's, franšizni koncept koji se temelji na pripremi i prodaji sushija u okviru trgovačkih lanaca, proširio je mrežu u Hrvatskoj i Sloveniji te najavljuje ulazak na nova tržišta.

Razmjena znanja, bolje poslovanje /25.10.2019

Kad se primatelji franšize nađu na jednom mjestu, razmjena iskustva je neizbježna. S godišnjeg skupa primatelja master franšize branda Husse, tim iz Hrvatske dolazi bogatiji i za jedno priznanje.

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba detaljno provjeriti ponudu franšiznoga sustava. Uredništvo i samo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja niti obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.