gastronomija i ugostiteljstvo
Belgijska poslastica u Beogradu
U Srbiji je nedavno započeo poslovanje franšizni sustav Augustin Waflle&Ice bar, porijeklom iz Belgije. U Beogradu su otvorena dva bara, a u planu je daljnje širenje mreže.
Fettuccinima do slave
Restoran "Il Vero Alfredo" više od jednog stoljeća slovi za "carstvo fettuccina". Partnere za pokretanje franšize sada traže i u zemljama ove regije.
Nova tržišta u fokusu
Mini Pani planira svoj franšizni koncept proširiti i na tržište Rusije. Nastup na ovogodišnjem sajmu franšiza BUYBRAND Expo u Moskvi, samo je jedan od koraka u razvojnoj strategiji.
Talimat u franšiznom pohodu
Tržište franšiza dobilo je novog "igrača". Nakon otvaranja dva vlastita lokala u Beogradu, ćevabdžinica Talimat počela se širiti i kao franšiza.
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Burger King je skoro sve restorane u svom vlasništvu prodao primateljima franšize. Koliko je ova strategija McDonald’sovog najvećeg rivala, zapravo, isplativa?
Kako se osvaja Europa
Kako ocjenjuje ovu poslovnu godinu, u čemu je tajna revolucionarne tehnologije pripreme S’n’F krumpirića i što planiraju, razgovaramo sa Andrijom Čolakom
Brzo, lagano, zdravo
Insalate Italiane franšizno širi svoj koncept fast-food restorana koji nudi svježe i zdrave obroke. Potencijalne primatelje franšize traže i u zemljama ove regije.
Od limuna do profita
Priroda je neiscrpan izvor ideja -- talijanski nogometaš Marco Luccetta konstruirao je pokretni bar u obliku limuna i vrlo brzo svoj koncept počeo širiti kroz franšizu.
Halo, jednu pizzu, molim!
Najpoznatiji španjolski lanac pizzerija Telepizza uspješno razvija franšiznu mrežu i van matičnog tržišta. Razmatraju širenje i na tržišta istočne i jugoistočne Europe.
Teška vremena i za velike
McDonald’s se u Americi suočava sa stagnacijom prodaje. Podaci pokazuju da će slabljenje nastaviti i u četvrtom kvartalu - i ne samo na matičnom tržištu, već i u drugim dijelovima svijeta.
Od sada i Mađarska
Samo nekoliko dana nakon potpisivanja master ugovora za Rumunjsku, tvrtka Surf’n’Fries potpisala je i master ugovor za tržište Mađarske.
Surfer stigao u Đakovo
U Đakovu je počela s radom druga franšiza hrvatskog restorana brze hrane Surfer.
Franšiza koja se traži
Interes za franšizom Pekare Branković iz Niša ne jenjava. U međuvremenu, maloprodajnu mrežu proširili su otvorenjem još jedne pekare u svom vlasništvu.
Hrvatski krumpirići i u Rumunjskoj
Franšizni lanac Surf’n’Fries potpisao je ugovor o master franšizi za Rumunjsku.
Najbolje od Vapiana
Kako su Beograđani i Sarajlije prihvatili koncept restorana Vapiano, gdje ga još možemo očekivati i po čemu je poseban - razgovaramo sa Sašom Trišićem.
Gdje na kavu?
U Srbiji posluje nekoliko lanaca kafeterija, ali osim Costa Coffee i Coffeeshop Company nema zvučnijih imena iz svijeta.
Čaj ili kava?
Nakon SAD-a, Kina će do kraja ove godine postati tržište s najviše Starbucks kafeterija na svijetu.
Još jedan svjetski lanac u regiji?
Američki fast-food lanac Broaster Chicken razmatra mogućnost ulaska na tržišta ove regije.
Polako do Vapiana
Tko ide polako, korača sigurno i stiže daleko - kaže talijanska izreka. Restoran, koji svoje ime i koncept duguje ovim riječima, širom sveta je poznat kao Vapiano. Franšizu ima i u ovoj regiji.
Plan se ostvaruje
I dok je McDonald’s zatvorio restorane u Makedoniji, a broj restorana u Grčkoj sveo na dva, ovaj američki franšizni lanac nastavlja širiti mrežu u Srbiji.