gastronomija i ugostiteljstvo

gastronomija i ugostiteljstvo | 28.11.2012

Ozbiljan pristup

Sredinom prosinca u Beogradu će biti održan Rakia fest, a kako je nedavno sa radom počeo i prvi franšizni Rakia bar "preko bare" - vrijeme je za razgovor s Brankom Nešićem, tvorcem koncepta.

gastronomija i ugostiteljstvo | 27.11.2012

Za sreću treba dvoje

Borko Lazović je prvo bio franšizoprimac. Potom je kreirao svoj ​​sustav i postao davatelj. Trenutno, posluje kao distributer - girosa; ali i dalje razmišlja o franšizingu kao poslovnom modelu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 26.11.2012

Kava iz SF-a više nije SF

Nakon više od godinu dana rada, primatelji master franšize San Francisco Coffee Housea iz Beograda planiraju proširiti franšiznu mrežu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 19.11.2012

Novo ime za novo doba

Subotička tvrtka Mini pani u potrazi je za primateljima franšize.

gastronomija i ugostiteljstvo | 14.11.2012

Tržište diktira uvjete

Uslijed krize mjenjaju se i franšizni uvjeti poslovanja, pa mnoge tvrtke odustaju od naplaćivanja ulazne pristojbe.

gastronomija i ugostiteljstvo | 08.11.2012

Ćevapi na cijeni

„Pink Panter“, ćevabdžinica iz srca Šumadije, otvorila je 5. studenog drugu franšiznu prodavaonicu u Novom Sadu. U pripremi su lokali na Zlatiboru, Požarevcu, Somboru i Vrnjačkoj banji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 07.11.2012

Studenti navalite

McDonald’s je 26. listopada otvorio sedamnaesti restoran u Srbiji – Beograd je dobio još jedan restoran u Bulevaru kralja Aleksandra, a ekspanzija se nastavlja i u narednoj godini.

gastronomija i ugostiteljstvo | 03.11.2012

A svi za!

Strani pivari kažu da je srbijansko tržište perspektivno, vlasnici domaćih pivnica se slažu, ali ni traga od lanaca pivnica

gastronomija i ugostiteljstvo | 30.10.2012

Upoznajte poznavatelje okusa

Koneser Smaku, "poznavatelji ukusa" koji se bave prodajom kave, čaja i ljekovitog bilja na komercijalnim otocima poput kioska, nova je franšiza na poljskom tržištu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 24.10.2012

M(i)c po m(i)c

McDonald ’nastavlja širiti mrežu u regiji - novi restoran službeno otvoren u Banjaluci, nedavno u Rijeci, a uskoro će biti otvoren i novi u Beogradu

gastronomija i ugostiteljstvo | 19.10.2012

Na čašu belgijskog piva

U Hrvatskoj, belgijska pivnica Belgian Beer Cafe već posluje u Rijeci i Zagrebu, dok se u susjednoj Srbiji tek očekuje ulazak ovoga lanca

gastronomija i ugostiteljstvo | 18.10.2012

McCafe kao nezavisna kafeterija?

Da li bi McCafe mogao postati i neovisan lanac kafeterija?

gastronomija i ugostiteljstvo | 12.10.2012

Vegetarijansko u modi, mada meso još uvek vodi

Mnoge franšize brze hrane, među kojima su Subway i McDonald’s, planiraju ili su već otvorili prve vegetarijanske restorane u Indiji i nastavljaju da šire svoju mrežu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 10.10.2012

Big Mc i u Banjaluci

Prvi franšizni McDonald’s restoran u Republici Srpskoj, a treći u Bosni i Hercegovini, bit će otvoren 18. listopada u Banjaluci.

gastronomija i ugostiteljstvo | 08.10.2012

Brza hrana se brzo širi

Američki lanac brze hrane Subway otvorio je nedavno novo prodajno mjesto u Bukureštu i planira daljnje širenje u Rumunjskoj

gastronomija i ugostiteljstvo | 05.10.2012

Isplati se (ku)piti dobar čaj

Austrijska tvrtka Demmers Teehaus (Demers kuća čaja) u potrazi je za franšiznim partnerima u Hrvatskoj

gastronomija i ugostiteljstvo | 01.08.2012

I Kanađani će piti srpsku rakiju u Rakia baru

Kanadska tvrtka Rakia bar North America otvorila je u Torontu prvi bar po franšizi beogradskog Rakia bara

  prvi
  predhodna
16
17
18
19